torsdag 28 januari 2016

"Jag tränar nästan aldrig på straffar"

(Straffkungen Kovacs. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Det är något särskilt med Robin Kovacs och straffar…och speciellt den här säsongen. AIK-forwarden har lagt totalt tolv straffar och har gjort mål på nio av dem. Fyra av dessa mål har skickat hem bonuspoängen till AIK.

Ett grymt bra facit. Sedan håller jag med Robin om att AIK tappar en poäng  på några onödiga utvisningar och på att man har två minuter i spel fem mot tre och knappt kan passa pucken till varandra under de två minuterna i matchen.


Nu fick man istället nöja sig med två poäng efter ett hattrick av Kovacs, ett hattrick innehållande ett ”vanligt” mål i pp, ett straffmål i matchen och ett avgörande mål i straffläggningen där han var skytt nummer två.

 Hans straffar är av det lite lätt stressframkallade slaget – på ett bra sätt. Robin Kovacs går mycket på känslan men det innebär också att han går lite på chans.

Mot Tingsryd blev det två geniala straffar  - med en väldigt sen release där målvakten  till slut hamnar i ett 50-50 läge och måste chansa. Och nu blev helt bortfintad. Snyggt som fan när de sitter som nu men missar man där riskerar man som skytt att se dum ut. Den risken tar Kovacs med glädje. Det gillas. Såna här mål kräver både mod och självförtroende.

Här är lite snack med Robin Kovacs om bland annat straffarna. Klicka på play för att höra inslaget – eller lyssna via mobilen här på Youtube


COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

FAKTA: Robin Kovacs straffar i AIK den här säsongen: Tolv lagda stycken varav nio mål och tre missar/målvaktsräddningar. Av de nio som gått in är fyra matchavgörande.

12/11 Leksand (borta)  - lade tre straffar. Gjorde mål i omgång fyra och åtta, den i omgång åtta avgjorde matchen.

2/12 Tingsryd (borta) – lade en straff i omgång två som inte blev mål. Här var det Jesper Bratts mål som avgjorde.

9/12 Västerås (borta) – lade två straffar. Den i omgång tre gick in, men inte den i omgång fem. Christian Sandberg avgjorde sedan i omgång sju.

29/12 Björklöven (borta) – lade första straffen i straffläggningen. Det målet avgjorde  

8/9 Almtuna (borta)  lade andra straffen i straffläggningen där AIK till sist förlorade.

15/1 BIK Karlskoga (hemma) – lade två straffar och satte båda. Den i omgång fyra avgjorde matchen.

 27/1 Tingsryd (hemma) – lade och satte en straff i matchen  samt lade och satte straff nummer två för AIK, och avgjorde därmed för fjärde gången den här säsongen - på straff.

Inga kommentarer: