söndag 28 februari 2016

DIF ägde större delen av matchen - Luleå knep segern o bonuspoängen

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Hett och gruffigt redan från uppvärmningen. Det var slutspelsstämpel på den här matchen på ett fullsatt Hovet där det blev dramatik in i det sista.

Att Djurgården ägde större delen av matchen spelmässigt är ju bra. Att inte kunna göra mål i något av alla pp är däremot svagt. Det kostade hemmalaget segern helt klart.


Att pucken studsar in via två Djurgårdskridsko är sånt som händer. Det är just därför en uddamålsledning är så skör i ishockey. Det finns alltid något att studsa på och ska man vara ärlig så var det ju en Luleåskridsko som styrde in hemmalagets mål också även om Robin Alvarez stod för en stark prestation hela vägen från långsidan, rund målet och fram till skottet som blev en ”wrap around” som man säger på engelska.

Hittar inget bra svenskt ord för det riktigt men han kom köksvägen och rundade både stolpe och målvakt och alla möjliga på vägen.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården och övertid verkar vara synonymt med spel i underläge. Dessa utvisningar i sudden är kraftkrävande och inget för nervsvag publik. Nu redde DIF ut det men ett enormt uppoffrande spel från utespelarnas sida och stor skicklighet från Mantas Armalis i målet.

Straffarna däremot.

Luleås två första straffläggare, Peter Cehlarik och Johan Harju satte sina straffar. Matt Anderson och Mikko Lehtonen gjorde det inte.

DIF har varit inblandade i sex straffläggningar nu. Tre vinster och tre förluster är resultatet. Tellan stod vid två av vinsterna. Mantas har en vinst och tre förluster. Hans vinst kom i en match där Tellqvist stod under matchen men byttes ut mot Mantas i straffläggningen. Känns som läge att pröva det konceptet igen vid nästa straffläggning…

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF- LULEÅ 1-2 e straffar  (1-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
 Matchen: MMMM
Målvakterna: Mantas Armalis, Djurgården  och Joel Lassinantti, Luleå
Publik: 8 094 (fullsatt)
Domare:  Wolmer Edqvist och Aleksi Rantaa

BÄST I DIF
MMM Markus Ljungh, f, och Robin Alvarez, f  
MM  Marcus Sörensen, f och Mantas Armalis, mv
Andreas Englund, b och Philip Holm, b

BÄST I LULEÅ:  Joel Lassinantti, mv och Jonathan Granström, f

 (FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (18.15) Robin Alvarez (Markus Ljungh, Linus Hultström)

 ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-1 (18.10) Jonathan Granström (Christopher Mastomäki) Spel i 4 mot 5

SKOTTEN I MATCHEN:  32-30  (7-7, 16-7, 8-11, 1-5, 0-0)

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Farten, drivet, skillsen
Man kan ju inte låta bli att älska när en spelare kommer med den fart som Marcus Sörensen gör, tunnlar Luleåbacken Craig Schira och brakar på mål som en målsökande robot. Blev inget mål där men ändå!

FRÅGETECKNET?
Fem minuters pp och bara två skott på mål? Märkligt hur man kan spela så grymt bra i fem mot fem och sedan vara så tandlös när man har pp i fem minuter. Två skott på mål är inte okej… och gav ju Luleå möjligheten att ta sig in i matchen igen. Snacka om att inte ta chansen när man har den.

Citatet
”Vad ska man göra åt det liksom? Man blåste mest ut luft och försökte förstå vad som hände”
(Djurgårdsbacken Marcus Högström till Sportbladet om frustrationen när Luleå kvitterar med 1.50 kvar till full tid och pucken går via två (!) Djurgårdsskridskor innan den seglar in i mål.

Fler fina bilder av Johan Sahlén finns här

Inga kommentarer: