lördag 6 februari 2016

Thoresen!

(Ingen är så glad som Thoresen när det ska målfiras. Ett bra föredöme. FOTO JOHAN SAHLÉN)

For the record så blev det en knapp men dock seger (2-1) när Djurgården tog emot Rögle i torsdags.

Patrick Thoresen gjorde Djurgårdens båda mål och klev samtidigt upp på tredje plats i SHLs poängliga på 39 pinnar (tretton mål och 26 assist). Inte så konstigt kanske då han gjort poäng i nästan varenda match sedan 14 november.


Jag var ju i Gävle för TT:s räkning i torsdags och missade matchen men såg att Thoresen hade fin show mot Rögle, så pass att backlegendaren och Rögletränaren Anders Eldebrink också lyfte fram norrmannen som den som var skillnaden mellan lagen.

( Mer Thoresenjubel... FOTO JOHAN SAHLÉN)

Thoresen sa i sin tur att all tid på motionscykeln är det som gjort för att han tagit sig upp på tredje plats i poängligan. Och visst cyklar han. Jämt! Jag gjorde säsongens första intervju med honom på en träningscykel utanför omklädningsrummet när DIF var på besök i Gavlerinken under försäsongen.

( ... Thoresen på jakt efter nya poäng. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Redan då påpekade han själv att han behövde cyklandet – som då var på en rejält risig gammal sak – direkt efter match för att hålla igång kroppen och för att kunna spela på en hög nivå säsongen ut och ja det har funkat.

( FOTO JOHAN SAHLÉN)

Sedan är ju Patrick Thoresen en ledare av rang. Hans pondus och spelglädje lyser igenom och när största stjärnan jobbar hårdast då sätter det så klart ett bra exempel.

***
 
( SHL-debut för Andreas Röykås Marthinsen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

En kul detalj i matchen var att en annan norrman, backen Andreas Röykås Marthinsen gjorde SHL-debut. (Han var även med på bänken mot Brynäs före jul men spelade inget då) 

 Han är arton år, fyller nitton den 3 juli och har norsk medborgarskap. Är back, 188 cm lång och 93 kg tung enligt eliteprospects.

 ( FOTO JOHAN SAHLÉN)

Fick spela 4.47 i den här matchen och satte in en noterad tackling. Är fostrad i norska Lörenskog men har vunnits i Djurgårdens juniorlag (J18 och J20) sedan säsongen 2013/2014.

Inga kommentarer: