söndag 7 februari 2016

Största förlusten för säsongen

(Micke Lindqvist gjorde AIKs enda mål. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

For the record så hade AIK en rejält tung kväll och åkte på  sura 1-6 i arslet uppe i Mora. Dalalaget – som ville och nu även klev upp över playoffstrecket verkade betydligt mer desperata (i positiv mening) och sugna på vinsten än AIK som kom med sju raka segrar i bagaget.

AIK kom snett in i det från början och hade en sån där kväll som de haft vid ett fåtal tillfällen den här säsongen då det är grinigt och irriterat men då energin dessutom läggs på fel saker och blir en negativ belastning istället för en positiv tändning.


Jag tänker inte leta någon syndabock utan det går ju att nöja sig med att kollapsen var hyfsat kollektiv.Förlusten var AIKs andra på knappt två månader och den första trepoängstorsken sedan AIK gick bom 15 december mot Asplöven. (Har blivit en strafftorsk mot Almtuna i januari också)

Micke Lindqvist gjorde – assisterad av Daniel Olsson Trkulja AIKs enda mål i matchen.

Lite typiskt för matchen var att Christian Sandberg – som i vanliga fall ligger över 65% i tekningarna och så gott som alltid dominerar vid tek – bara vann tre av arton tekningar.

AIK:s senaste nyförvärv gjorde sin första match för AIK den här sejouren i klubben. Tobias Ericsson, som plockats från Leksand, spelade ju i AIK mellan 2005 och 2011 innan han tog ett par säsonger i Mora följt av två säsonger i Malmö och nu senast Leksand.

Ericsson fick mer istid för varje period och var till slut uppe i totalt 13.35 och noteades för två utvisningsminuter, ett skott på mål och en vunnen tekning av fem.

Störst frågetecken efter matchen var dock hur Malte Strömwall mår. Han fick en smäll för ett par matcher sedan och har tydligen mått mindre bra efter det. Oroväckande på många sätt. Förhoppningsvis ”bara” en ”mindre” hjärnskakning…

Inga kommentarer: