tisdag 16 februari 2016

Djurgården straffade sitt "favorit"motstånd

Mikko Lehtonen avgjorde på straff för andra gången under sina tio matcher i DIF-tröjan. Här fotad efter straffsegern mot Linköping den 28 januari.  Då liksom nu lade han straff nummer två för DIF. FOTO JOHAN SAHLÉN

Omstart efter landslagsuppehållet och som Djurgården rivastartade borta i Växjö. För på menyn stod ju ett lag DIF verkligen trivs mot.

Det här var sjätte mötet lagen emellan den här säsongen – DIF har vunnit fem av de mötena och tagit poäng även i den sjätte matchen.


Det började ju med Djurgårdens 4-3 seger hemma i Champions Hockey League den 22 september.  Vid returen den 6 oktober i Växjö slutade matchen 3-3. När lagen möttes för första gången den här säsongen i SHL med ett back to back möte den 9:e och 10:e oktober vann Djurgården först med 4-2 borta, sedan med 4-3 på övertid hemma efter en fin vändning.

Lägg därtill 4-1 segern hemma den 12 december och så nu straffseger borta med 5-4 efter en härligt intensiv match där man kunde känna vibrationerna hela vägen hem i TV-soffan.

För det är viktiga poäng på spel nu och DIF lyckades tack vara bonuspinnen – samt en snöplig Brynäsförlust (2-3 borta mot HV71 med tre sekunder kvar till full tid) ta sig om Gävlelaget och upp på sista slutspelsplatsen på bättre målskillnad än Brynäs.

Djurgården och Brynäs – som ju möts snart -  står båda på 71 poäng men har Växjö flåsandes bakom på 67 och HV71 som är med i leken med sina 65. Samtidigt så finns det möjlighet att klättra upp på ännu säkrare mark då femman Färjestad på 74 pinnar bara är tre poäng före DIF och Brynäs.
Snäppet ovanför har Linköping 77 och Luleå 78. Vilket race det kommer bli här nu!

För Djurgården innebar matchen fina besked från Marcus Sörensen som visserligen missade en straff i matchen men även gjorde ett kalasmål efter  lite ”hjälp” av en studs på domare . Detsamma från Markus Ljungh som fanns med överallt och nätade efter fin assist från Robin Alvarez, från Matt Andersson som alert slog in en retur på tennis och inte minst från Mikko Lehtonen som verkligen gillar straffläggningar.

Avgjorde matchen på straffar för andra gången sedan han kom till DIF och sa med glimten i ögat till C-more att ”jag kör den straffen jämt, konstigt att målvakterna inte sett den på video än”.

Just Lehtonen kom ju in här för ett litet tag sedan i laget, från Örebro och har nu gjort fyra mål, ett fler än under de 32 matcher han spelade för Närkeklubben. Självförtroende och att någon satsar på en kan göra underverk…

Till sist – fick Micke Tellqvist en oturlig och jobbig smäll då han blev pååkt, fastnade lite vid stolpen samtidigt som nacken slog i den samma och huvudet vreds till rejält bakåt och med väldigt många kilo emot sig.

Klev klokt nog av, in kom Mantas Armalis och häll tätt. Bara hoppas att Tellqvists nackskada inte är lika allvarlig som den såg ut att göra ont!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! länken till att annonsera verkar inte fungera, har du en email adress eller liknande dit jag kan skicka förfrågan om att annonsera?

Marie Hallman sa...

Hej!
Vad tokigt - jag håller på och byter abbonnemang och grejer kanske därför det strulat men mejla gärna på mejl@hockeymedmariehallman.se
jag testade den i kväll, ska funka!

:) Marie