söndag 21 februari 2016

”Vi har inget öga bakåt --- det är ju uppåt vi vill”

(Markus Ljungh efter tre poäng i Gavlerinken. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Snacka om viktigt sexpoängsmatch mellan Brynäs och Djurgården i Gavlerinken. Det skiljde en poäng före matchen. D

et svängde åt alla håll under densamma och efter stod Djurgården kvar på slutspelsplats med fyra poäng ner till Brynäs och en pinne upp till femman Färjestad.


Jag tog ett snack med Markus Ljungh efter om den mentala styrka som finns i laget just nu bland annat.

Klicka på pilen så hör ni det snacket som även låg till grund för den artikel jag skrev för TT.


COPYRIGHT:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

Själva texten där det utöver intervju med Ljungh  även finns snack med Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin kan ni bland annat läsa HÄR på SVD.se och Metro.se

I den snabba texten direkt efter matchen för TT låg fokus mer på Brynäs, den kan ni läsa här då jag inte hittar någon länk till den:

GÄVLE / TT
Sexpoängsmatch och chans för Brynäs att vända en mardrömsvecka och kliva över slutspelsstrecket igen. Då kom tredje raka förlusten (35) för Gävlelaget som nu halkat efter lördagens gäster Djurgården i slutspelsracet, med fyra blytunga poäng.
Brynäs har haft en minst sagt jobbig vecka nu är SHL startat om efter landslagsuppehållet.
Gävlelaget låg precis ovanför slutspelsstrecket på måndagen men efter en 23-förlust i tisdags borta mot HV71 med endast tre sekunder kvar till full tid och en än mer svidande 01-förlust i torsdags med bara 36 sekunder kvar av hemmamatchen mot Rögle halkade Brynäs ner på sjundeplatsen en poäng bakom Djurgården.
 Det var med andra ord chans till revansch och möjlighet att vinna tillbaka den viktiga slutspelsplatsen för Brynäs under lördagens sexpoängsmöte mellan klassikerlagen.
Så blev det inte.
Djurgården drygade istället ut luckan neråt och fick fastare slutspelsmark under fötterna – men med viss dramatik.
Ett mål i numerärt underläge av Markus Ljungh i andra perioden och ett tidigt 31 mål av Marcus Sörensen i tredje indikerade visserligen ett ras från Brynäs sida.
Men en snabb replik av Jacob Blomqvist (2-3), bara nitton sekunder efter Sörensens fullträff följt av en rapp kvittering minuten efter från Oscar Lindblom (3-3) höjde dock temperaturen i matchen rejält igen.
Det vill sig bara inte för Brynäs. Inte den här veckan i alla fall.
Ett fullsatt Gavlerinken hade ju precis fått ny luft under vingarna när Djurgårdsduon Markus Ljungh och Robin Alvarez tryckte ner Brynäs under slutspelsstrecket igen.
Denna gång via en smart passning från Ljungh till Alvarez som den sistnämnde tråcklade in via stolpen igenom en så liten lucka att det knappt såg ut att vara mål.
Fast visst var det mål för Djurgården som nu skaffat sig en liten men inte minst psykologisk lucka ner till de jagande lagen på playinplatserna.

Marie Hallman/TT

Inga kommentarer: