söndag 7 februari 2016

Överkört SSK förlorade direktplatsen till kvalet


For the record… så åkte SSK på en rejäl käftsmäll under lördagen.  Det som på förhand lät som en jämn och spännade seriefinal mot Västervik borta blev en överkörning och så smällen på Ilahti på det.

Den finländske målvakten fick (som han berättar själv  för LT.se   ”ett rejält slagskott i huvudet men det var inget mer med det”,  fick sedan ”huvudvärk men det hör ju till” och kräktes sedan på isen precis när period två skulle börja.


Han plockades givetvis av isen, fick på doktorns order lägga sig i mörkreti bastun, hade lite fler kräkreflexer men verkar av intervjun att döma (ni kan höra denhär) må efter omständigheterna väl.

Calle Brattenberger, precis tillbaka från skada klev in. Men visar sig detta vara hjärnskakning – vilket det låter som – så är det ett hårt slag för SSK som redan har förstemålvakten Alexander Sahlin på skadelistan – efter att han i sin tur åkt på en smäll mot Troja Ljungby i onsdags.

I matchen gick det också fullständigt fel. Ilahti hann släppa in två mål i första perioden. Sedan blev det fyra till och förnedrande 0-6 i arslet som slutresultat.

SSK:s coach Mats Waltin beskrev matchen för LT som ”klasskillnad”. Och menade att det var en viktig erfarenhet inför slutet av säsongen med alla do or diematcher där.

Västervik gick med två matcher kvar av serien förbi SSK och har nu direktplatsen,  med två poäng tillgodo på jagande SSK som i sin tur har tre poäng ner til Huddinge. Obs dock att Huddinge inte spelat sin match i omgång tolv än, det gör man under söndagen då Huddinge tar emot Troja Ljungby.

Kommande vecka är det landslagsuppehåll för SHL och HockeyAllsvenskan men inte för AllEttan södra. Då avgörs i stället om SSK lyckas ta den där enda direktplatsen eller om man tvingas till ett ovisst kval som verkar minst sagt knöligt och osäkert.

LT har rett ut vad som gäller, se mer HÄR.


Matcherna på onsdag (mot Huddinge hemma) och Visby Roma borta på lördag om en vecka avgör vilken väg framåt som SSK får. Svettigt men intressant!

2 kommentarer:

Hampus Bergman sa...

Finns det några dugliga SSK-spelare som skulle hålla på högre nivå och som lag som om DIF OCH AIK kan dammsuga laget på innan transferfönstret stänger?

Marie Hallman sa...

Det finns det absolut men det kommer inte hända tror jag. SSK kommer inte släppa någon av de bra, de behövs för att gå upp.