onsdag 24 februari 2016

Djurgården befäste slutspelsplatsen

(Matt Anderson, Patrick Thoresen, Markus Ljungh. FOTO JOHAN SAHLÉN)
Andra raka trepoängaren och sjunde matchen i rad med tagna poäng. Starkt av DIF som verkligen har lagt in en växel till.

Tisdagens seger mot Frölunda gjorde dessutom att luckan neråt till jagande Brynäs ökades på. Nu spelar ju Brynäs inte sin match i omgången förrän i morgon onsdag men det sätter ju extra press på Gävlelaget.


Djurgården har dessutom bara en pinne upp till Färjestad och Linköping på fjärde respektive femteplatsen i tabellen. (LHC har en match färre spelad). Men det som är extra kul att se är ju pondusen och självförtroendet som DIF spelar med.

Det spelade liksom ingen roll hur många lägen som brändes eller att Frölunda svarade på 1-0-målet med en snabb kvittering. Det finns en känsla av att det här löser vi ändå i Djurgårdsbåset.

Nu är ju självförtroende färskvara och vilar såklart på att Djurgården genom hårt jobb samlat in poäng och jobbat sig uppåt i tabellen. Men det känns som att grunden den tryggheten vilar på är stabil och kan klara även en skakig matchvecka om det skulle krisa och det bådar ju gott.

(Matt Anderson o Patrick Thoresen firar 2-1-målet.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN FINNS HÄR.

DIF  - FRÖLUNDA 2-1  (0-0, 1-1, 1-0)
Matchen:  MMMM+
Målvakterna: Mantas Armalis, Djurgården och  Lars Johansson, Frölunda
Publik: 7 571  
Domare: Morgan Johansson, Linus Öhlund

BÄST I DIF
MMM  Matt Anderson, f,  och Manta Armalis, mv
MM Markus Ljungh, f och Andreas Englund, b
Robin Alvarez, f och Marcus Sörensen, f

BÄST I FRÖLUNDA:  Johan Sundström, f och Joey Crabb, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0 (02.27) Matt Anderson (Marcus Sörensen)
1-1 (14.56) Johan Sundström (Joey Crabb, Andreas Jonson) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
2-1 (08.48) Matt Anderson (Patrick Thoresen, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4

SKOTTEN I MATCHEN:  23-34  (7-11, 10-10, 6-13)

UTROPSTECKNET!
Matt Anderson! Var definitivt en doldis inför säsongen. Inledde okej men utan att glänsa. Men nu. Är som en målsökande raket i match efter match. Sättet som han skar som en laserstråle genom Frölundaförsvaret och bara åkte in pucken vid 1-0 och som så ofta numera bara hittar de där perfekta luckorna och är klinisk vid avsluten som vid 2-1. Imponerande!

FRÅGETECKNET?
Så många lägen och inget mål. Hur är det möjligt att skapa sådana lägen som Robin Alvarez gjorde utan att få utdelning? Det var öppet mål flera gånger om och jobbet som nr 51 lägger ner kan ingen klaga på. Satan så han sliter och skapar. Känns som han var värd att ha fått in någon av alla puckarna.

Citatet
”Jag skulle vilja likna det här vid en boxningsmatch i vilken Mike Tyson mötte sig själv. Det svingades vilt och härligt och ingen hade någon gard”
(Frölundatränaren Roger Rönnberg på presskonferensen. Kul match således även om den gav tränarna gråa hår) 

Inga kommentarer: