söndag 7 februari 2016

Sörensen avgjorde med hockeygodis

 
(Sörensen jublar efter sin straff som gav DIF bonuspinnen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

For the record… så blev det seger på straffar för Djurgården mot HV71 i går lördag.

Jag var i Gävle på Brynäs – Örebro för TTs räkning och har inte sett matchen utan har läst lite vad som sagts och skrivits i stället.


(Full fart framåt... FOTO JOHAN SAHLÉN)

Och kan väl konstatera att ”slarv” var ordet för kvällen – sett med båda lagens ögon. Tappade puckar, tappad bevakning här och där, och trots en riktigt läcker straff av Marcus Sörensen (se straffavgörandet här på DIFhockey.se) som gav DIF bonuspoängen – även tappad mark i slutspelsstriden då Brynäs på sista slutspelsplatsen tog en trea.

(Daniel Brodin trivs på kontoret... FOTO JOHAN SAHLÉN)


Tomi Sallinen inledde Djurgårdens målskytte med en kvittering till 1-1 i första. Det där slarvet… gjorde att HV71 kunde återta ledningen 1.51 i andra med en man färre på isen…Men Daniel Brodin gav nytt hopp bara några sekunder senare med 2-2och  tre minuter efter det ledningen med 3-2.

(Brodin gjorde två av DIF:s fyra mål. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det stod sig inte då Christoffer Törngren kvitterade halvvägs in i tredje. Sedan kom den där fina Sörensenstraffen i straffläggningen och avgjorde matchen.

(Mikko Lehtonen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Noterbart är att Mikko Lehtonen gjorde två assist och nu har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Faktum är att han har noterats för sju poäng (2+5 = 7 p) på 8 matcher vilket nästan är lika mycket som han gjorde i Örebro på 32 matcher (blev 3+7=10 p där).

(FOTO JOHAN SAHLÉN)


Även noterbart är att PatrickThoresen assisterade till ett av målen och därmed nu fått poäng med sig från tio av de tolv senaste matcherna. 

(Englund o Thoresen. Många år emellan men två viktiga pjäser. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Och räknar man ännu längre tillbaka så har norrmannen gjort poäng i 20 av de 27 senaste matcherna dvs sedan 13 nobember. Mäktigt. Snacka om att varva upp inför när det verkligen gäller.

(Englund gör det obekvämt för motståndarna. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Inga kommentarer: