torsdag 25 februari 2016

"Man vill ju vara etta i serien"

(Malte Strömwall. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Almtuna hade betydligt bättre fokus och fart på benen när matchen drog igång. Men… AIK har ju Malte Strömwall som gjorde sitt andra hattrick för säsongen.

Det första kom i september hemma mot Leksand och var då mitt i ett osannolikt flyt där det blev mål i match efter match och i den matchen tre mål som sagt. När nu Almtuna stod som motståndare så kom Maltes andra hattrick för säsongen och blev höjdpunkten i en annars halvseg match där mitt perioden var den bästa från AIKs sida.


Almtuna öppnade betydligt bättre och tog efter ett par snabba mål, endast 20 sekunder emellan, ledningen i matchen som jag följde på tv så jag ringde upp Malte för en snabb intervju efteråt. Den kan ni höra här:

Att det till slut blev seger vid full tid  (mål även av Fredrik Hynning och Robin Kovacs)  samtidigt som Tingsryd tappade poängmot Pantern och fick nöja sig med en straffvinst gjorde att AIK håller sig kvar på förstaplatsen i serien och dessutom drygade ut sitt avstånd ner till just tvåan Tingsryd med fyra poäng.


COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (arkivbild och ljud)


Nu väntar BIK Karlskoga borta och Pantern hemma för Gnaget att runda av grundserien mot.

3 kommentarer:

Leo Eriksson sa...

Senast jag kollade spelade Malte Strömvall i AIK!

AIK Hocky sa...

Och Gnaget möter väl Bofors borta imorgon...

Marie Hallman sa...

Leo och AIK Hocky: Ni anar inte (eller jo det gör ni nog) hur galet trött jag var i natt när jag skulle lägga ut det här. Stort tack för att ni är vakna och säger till. Nu är trött i mössanfelen fixade! :)