onsdag 7 februari 2018

Ändringar på bloggen

(Min fina Tarzan. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Hej alla fina som läser bloggen. Det blir inga påplatsintervjuer nu på ett tag. Här är en förklaring varför till er som kanske undrar över det.

XXXXX
Tuff dag och tuffa besked för min älskade lilla Tarzan idag.
För ett halvår sedan jublade veterinärerna över att han hade så fina värden, var inte alls vad de väntade sig av en artonårig katt (förutom brist på B12, vilket löstes med B12sprutor). Idag var det tyngre besked tyvärr.
Idag var Tarzan, nu 18 och ett halvt, världens modigaste, åkte med i bilen - som han hatar- till veterinären, lugn och samlad. Väl där var han pigg och nyfiken, stod mindre nöjd men dock ut med både blodprov, röntgen (slapp söva tursamt nog) och lite näringsvätskedropp för att vätskas upp lite.

Röntgen gav först positiva besked. Ländryggen fin som hos en tvååring!! Lite artros mellan några kotor vilket skulle kunna vara orsaken till att han gått så stelt och kantigt och haft lite problem med balans till och från senaste dagarna. Medicin fanns till hjälp med det. Jag andades ut lite.
Sedan kom besked om blodprovet. Och ångest. Njurresultaten inte bra. Vi har fått en medicin, förhoppningsvis kan han fortsätta vara glad o pigg o äta och dricka och må fint ett tag till men tiden är utmätt nu.
Så länge han fortsätter vara pigg i huvudet och må bra och fortsatt inte verkar ha ont så får han hänga med men sedan är det slut. Vi får se hur länge till jag får ha solen och glädjen i mitt liv. Jag vet inte. Bara hålla tummarna för att medicinen ger oss en längre tids respit, det är hans bästa som får styra såklart.
Jag ska försöka få hit en kattvakt de dagar jag har betaljobb dvs TT, Wasp, K75 osv. Vill inte att han ska vara ensam.
Bloggen får däremot skötas hemifrån ett tag nu. Vill ju i vanliga fall helst åka på de hemmamatcher jag kan för AIK o DIF men nu kommer jag använda mig av Cmore och telefonen istället.
Ta betalda uppdrag måste jag trots oro för lilleman för att klara ekonomin men bloggen tjänar jag inte en spänn på och då är det bättre att se matcherna hemma och försöka ringa någon spelare i stället om jag känner för det och om någon svarar. En del gör det, andra inte så ni som läser bloggen får ta det som det blir.
Just nu ligger hjärtat och sover. Fick inte äta innan veterinärbesöket så han fick desto mer mat när han kom hem o var hungrig. Och så middag på det...
En del kanske tänker äh vaddå bara en katt men för mig är det mitt allt. Så är det. Bara försöka njuta av ynnesten att få ha honom i mitt liv så länge det nu går.

2 kommentarer:

Sundbergarna sa...

Styrka till dig och till Tarzan, Vet hur det känns för två veckor sedan blev våran lillkisse påkörd och lämnad på vägen. En snäll människa hittade honom och kontaktade oss men sorgen är ändå stor efter en saknad vän. Ta hand om dig och Tarzan /Ing-Marie

Marie Hallman sa...

Hej båda, tack så hemskt mycket för stöttning. Och åh vad sorgesamt med eran katt. Ja de är vänner, Tarzan har varit hos mig i över 18,5 år. Han är en del av mig och mitt liv. Bara tanken att vara utan är outhärdlig. Han har mått lite bättre av medicinen tycker jag men om det räcker vet jag inte. Rädd för att det närmar sig slutet ändå, pga ålder och de njurskador han har. Men tack som sagt för stöttning, kram till er båda och ta hand om er
/ Marie