torsdag 1 februari 2018

SSK hittade hem mot Leksand

(Christopher Bengtsson med ett av sina tre måljubel mot Leksand. Foto Skärmdump Cmore highlights som man bland annat hittar HÄR 

SSK har haft det tungt hemma i Scaniarinken den här säsongen med endast fem segrar vid full tid, en efter förlängning och två efter straffar. Det har varit så illa att man ändrat mötesplats inför matcherna och till och med (inför senaste matchen) har börjat använda det gula bortastället hemma.

Det blev förlust även mot BIK Karlskoga vid första försöket med bortaställ hemma så oddsen på att SSK skulle – inte bara ta poäng och vinna utan dessutom nolla tabelltvåan Leksand måste ha varit skyhöga. Men det gick.


Leksand vann förresten skotten 32-18. SSK vann matchen med 3-0 efter bland annat ett hattrick av Christopher Bengtsson - hans första i karriiären. SSK forwarden hade tre skott på mål, de tre gick in – ett i spel fem mot tre, ett i spel fem mot fyra och en i fem/fem, där snackar vi hundraprocentig! Detta gäller ju för övrigt även Fredric Weigel och Thomas Valkvä Olsen då båda spelade fram till alla tre målen i hattricket.

George Sörensen, den danske målvakten, tog i och med sin hundraprocentiga insats sin fjärde nolla för säsongen. De tidigare har tagits mot Västervik 18 oktober, Almtuna 21 oktober, AIK den 11 januari och Leksand nu då.

XXX

När jag nu ändå skriver om SSK så är det alltså klart nu att SSK och Henrik Nyberg går helt skilda vägar.

Nyberg som hade tvåårskontrakt och därmed en säsong kvar i SSK går nu istället vidare till allsvenske konkurrenten Vita Hästen.

Jag vill tacka fansen och lagkamraterna för de här åren. Året jag var med och gick upp till Hockeyallsvenskan med SSK är ett av mina bästa minnen i livet. Vi syns i framtiden”, säger Henrik Nyberg i ett pressmeddelande från SSK.Inga kommentarer: