måndag 5 februari 2018

Länkar TT texterna Brynäs vs Växjö


(Foto Skärmdump Cmore highlights som kan ses till exempel här)

Lite sent men här är dels den snabba slutsignalsversionen samt länkar till den längre från matchen mellan Brynäs och Växjö. Blev fokus på Viktor Fasth - alltid lika roligt att träffa honom! - och Johan Alcén apropå det här med att ha edge respektive hålla sig kall.

Blev ju en match med massor med känslor, inte minst första halvan av matchen.


Länkar till den längre texten hittar ni .....

...här på SVD.se  och här på Sydsvenskan samt här på Sydöstran och Eskilstunakuriren.

 
....och här är den kortare sabba på slutsignal, copyright TT Nyhetsbyrån och Marie Hallman.

GÄVLE
Sista matchen i SHL före avfärden till OS för Växjös Viktor Fasth.
Då fick Tre Kronormålvakten med sig en sista seger efter 5– 3 mot Brynäs i en match som präglades mycket av gruff, tjuvnyp och heta känslor.
En matchbild som passade hemmalaget perfekt under de två första perioderna.
– Varje poäng är viktig, då blir det känslor. Vi ligger på gränsen allihopa och då slår det över ibland. När det finns en liten touch på gränsen, då är Brynäs IF som bäst. Vi behöver den här edgen, sade Johan Alcén till Cmore i första periodpausen.
Brynäsforwarden hade då gjort 1–0 genom att snappa upp en sargstuds som Viktor Fasth inte fick kontroll över och vispa in pucken i mål.
Men det var Juuso Ikonens 2– 1 mål som verkligen fick känslorna att svalla, eller snarare det som hände precis efter att finländaren ökat på Brynäs ledning med ett träffsäkert direktskott.
För just som pucken susade in landade – lite oklart hur – hemmalagets resticka Jonathan Granström på Viktor Fasth som i sin tur föll baklänges in i målet.
Det var förvisso heta känslor på isen redan innan, bland annat efter en openicetackling från Brynäsbacken Elias Fälth på Växjöforwarden Brendan Shinnimin som Växjö menade var en huvudtackling men efter målincidenten ökades intensiteten ännu mer, faktiskt lite med domarnas ”hjälp” menade Jacob Blomqvist i Cmore.
– Det är skönt att båda lagen vill gå in på mål och spela tufft, det är härligt hockey det bjuds på. Nu har de (domarna) tillåtit att vi får gruffa och greja framför mål, så det är kul, sade Brynäskaptenen som halvvägs in i andra perioden rakade in en retur bakom Fasth till 3–1.
Känslorna lade sig dock något till den tredje perioden.
Det tjänade Växjö mest på.
Pontus Netterberg hade redan reducerat för gästerna och kvitterade tidigt.
Elias Pettersson ökade på med ett skott från sidan som Linus Fernström hade fri sikt på.
När sedan Robert Rosén avslutade kliniskt till 5–3 i slutminuterna kunde serieledarna åka hem med sin 27 sjunde seger vid full tid.
Viktor Fasth har vaktat målet i arton av de vinsterna.

Marie Hallman/TT


Inga kommentarer: