fredag 16 februari 2018

"Segern kunde inte komma mer lägligt"


Örebro hade inför torsdagens möte med Brynäs halkat ner på kvalplats. Men nu händer det grejer både på spelar och lagledningsfronten och det har gett energi. Vilket gav seger mot Brynäs, Örebros blott femte bortaseger för säsongen.

Jag tog ett snack med Viktor Ekbom, tidigare lagkaptenen som bytt sitt C mot ett A och som räddade segern när han agerade målvakt i slutminuterna.


Den texten finns att läsa på bland annat Göteborgspostens sajt, på SVD:s sajt, på Borås Tidnings sajt och på Sydsvenskans sajt.

Den korta snabba texten på slutsignal gick i lite samma tema men med lite mer snack om ändringarna i laget.
Jag hittar ingen länk så den kan ni läsa här, OBS copyright TT nyhetsbyrån och Marie Hallman.:

GÄVLE
Spelare in och ut ur laget, höjda attitydkrav i spelargruppen, lagkaptensbyte och en humörhöjarcoach på väg in.
Örebro går all in för att slippa kvala sig kvar i SHL.
Det gav i alla fall resultat mot Brynäs, då Örebro vann torsdagens hängmatch i Gavlerinken med 4–3.

Örebro inledde säsongen starkt, men peakade redan i oktober och har sedan haft en minst sagt dalande resultatkurva från november och framåt där en hel rad svidande uddamålsförluster blandat med rena bottennapp skickat laget neråt i tabellen.
Inför torsdagens hängmatch under SHL:s OS-uppehåll hade Örebro bara vunnit fem av sina 27 spelade matcher sedan mitten av november och låg för första gången på kvalplats.
Åtgärder krävdes och åtgärder vidtogs.
Lagkaptenen Viktor Ekbom fick häromdagen lämna över sitt C på tröjan till Jere Sallinen, samtidigt som Örebro ökade på antalet assisterande kaptener till fyra stycken för att dela på bördan och få tyngda spelare att slappna av.
En så kallad sportperformance coach, kanadensaren Chris Hamilton, är på väg in kommande vecka för att hjälpa Örebrospelarna att hitta en humörhöjande väg ut ur kvalträsket.
Forwarden Libor Hudacek dumpades när han enligt klubbledningen ”sände dåliga signaler på isen”
– Det är inte läge att inte sprida energi omkring sig. Ser man ut som att man ska dö så är man inte med, sa Örebros sportchef Niklas Johansson till Nerikes Allehanda angående det brutna kontraktet i onsdags.
In kom nu i stället Jeremy Williams, som debuterade mot Brynäs och direkt noterades för en assist när han tog det skott som Tom Wandell styrde in till 2–1 i början av andra perioden.
Just det målet kom i en målglad sekvens av matchen där det gjordes sammanlagt fyra mål – tre av Örebro och ett av Brynäs inom loppet av tre minuter och tjugo sekunder.
Varken Brynäs eller Örebro såg dock särskilt tajta ut i spelet.
Det var långa lag, en hel del tillfälligheter och fortsatt turas om att ta ledningen som gällde även i tredje perioden där Örebroforwarden Tyson Spink var sist att göra mål (4–3)och efter en vilt kämpande avslutning sköt hem Örebros blott femte bortaseger för säsongen.
En seger som dessutom tog laget upp ovanför kvalstrecket, där man nu har två poängs marginal ner till Mora.

Marie Hallman/TT

Inga kommentarer: