torsdag 1 februari 2018

"Två sjukt bra straffar"

(Max Lindholm fotad tidigare den här säsongen. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK har haft en svängig säsong. Det vet ni vid det här laget. Matchen borta mot Pantern blev även den en svängig historia. Nästan lite som hela AIKs säsong i ett nötskal.

Eller vad sägs en straff i första som Jens Jakobs sätter (vi återkommer till den), en tidigt 2-0-ledning i andra och bra spel, tvärnit, några felbeslut och oops så har Pantern vänt till 3-2. Bara 38 sekunder senare en till straff (okej två straffar händer inte så ofta,vi återkommer till det med) som Castonguay kvitterar på, sedan gör AIK en stark avslutning och vinner med 5-3. Sista målet i tom kasse.


Det svänger - som sagt.

Några saker bör lyftas lite extra, inte minst då intervjun här nedan med Max Lindholm är gjord när han satt på nattåget hem och telefonledningen svajade lite så det föll bort ett par grejer och var lite stökig linje. Men lyssna gärna igenom hela, det mesta hörs helt okej ändå.

Men de där sakerna som bör lyftas lite extra:

#Jens Jakobs straffar: Jens har gjort mål på sex av de sju straffar som AIK har fått lägga under ordinarie speltid i HockeyAllsvenskan och kval uppåt sedan 12 oktober 2016.
Han gjorde mål på straff under ordinarie tid två gånger mot Mora förra säsongen – en hemma i oktober och en borta i november 2016 – samt mot Almtuna i slutspelsserien i mars 2017.
Den här säsongen har han gjort straffmål under ordinarie speltid mot Västervik hemma i november, mot BIK Karlskoga i januari och Pantern i kväll (onsdag). Imponerande!!
Han gör ju samma lika straff varje gång också men får ändå till det.
Den sjunde som någon annan lade och inte fick in? Den stod Jesper Bratt för förra säsongen.

Jens straffmål var för övrigt hans 300:e poäng i det som numera heter HockeyAllsvenskan. Och han var först av alla att nå den milstolpen sedan det nya formatet på serien som infördes 2005.

# Två straffar i samma match och båda går in! Vid Jens Jakobs straff (1-0) var det Joakim Thelin som drogs ner, vid den andra straffet som kom bara 38 sekunder efter att Pantern hade vänt och gjort 3-2, var det Christian Sandberg som hindrades varpå Eric Castonguay fick chansen att lägga straffen där han kvitterade till 3-3. Riktigt fin straff det med.

Jag frågade domarna.se på twitter om hur ofta det hänt att man både får två straffar med sig och sätter båda. Har hänt fyra gånger i HockeyAllsvenskan. Tack domarna,se för som alltid magnifikt bra info!!!

# Mål i tom bur. Marcus Fornell som har varit på tryout i AIK får stanna. Han gjorde ett mål - i just tom kasse under tryouten den 10 januari mot BIK Karlskoga också och även ett nu – denna i tom kasse. Max skämtar lite i intervjun nedan om att Marcus bara kan lägga pucken i tom bur, precis som (även det skämtsamt sagt) Max barndomsvän Axel Jonsson Fjällby i Djurgården. Lite stökigt ljud där men då vet ni.

Avslutningsvis så har AIK spelat 41 matcher av 52 nu. Har tre poäng upp till tvåan Leksand som blev nollade av SSK i Scaniarinken (där SSK ju haft så svårt denna säsong men nu gick det) och fem poäng upp till Timrå.

Nyckelmatcher för att AIK ska kunna gå upp och om och ta en av de två platserna i Allsvenska finalen (vilket Max såklart hoppas och tror på) blir ju såklart när AIK möter Timrå 15 februari och Leksand den 27:e. Sedan måste AIK givetvis även vinna så många som möjligt av de andra matcherna som är kvar så att det verkligen finns en topptvåplacering kvar att spela om i de nyckelmatcherna.

Nu så. Det något tåg och därför taskig telefonlinjestökiga snacket med Max Lindholm som avgjorde med sitt 4-3 mål mot Pantern kommer här. In och lyssna!Copyright ljud och arkivbild på Max: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: