fredag 2 februari 2018

Djurgården jobbade in tre tunga mot Luleå

(Fem matcher på åtta dagar och mitt i allt 2-1 vinst mot Luleå. Klart Gustav Possler är glad. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Back to back för DIF mot Frölunda måndag, tisdag och nu även mot Luleå i torsdag, lördag. Fem matcher på åtta dagar för DIF som även har många skador i truppen. Men ett sjujäklaresors jobb också på Hovet mot Luleå , lite tur samt stabilt målvaktsspel vilket tillsammans gav en 2-1-seger för tabelltvåan Djurgården.

Det var rätt bra fart och fläkt i spelet men ändå inte så värst jätteheta chanser även om Calle Ridderwall var riktigt nära och även ett mål till för Luleå som dock vispades bort av DIF-backen William Lagesson på mållinjen. Typ.


(Henrik Eriksson spelade sin 400:e match borta mot Frölunda i tisdags. Inför den 401:a blev det hyllningar och blommor. FOTO JOHAN SAHLÈN)

Turen hade Jonathan Davidsson med sig. Han fick iväg en puck som letade sig längs baksidan av Filip Gustavsson ner mellan Luleåmålvaktens skridskor, när sedan Gustavsson vred på kroppen för att se var pucken var så råkade han själv "styra" in pucken med ena foten. Men bra lag har tur heter det ju, liksom att man jobbar sig till tur och den turen hade Jonathan Davidsson med råge jobbat in till målet med.

Markus Ljungh gjorde Djurgårdens andra mål, framspelad av Niclas Bergfors och Linus Hultström, i pp med ett direktskott som bara small till och susade förbi Gustavsson i Luleåkassen. Det här var Ljunghs femte SHL-mål för säsongen. Kul.

Roligt också att se förre Djurgårdsforwarden Patrick Cehlin – nu hos gästerna Luleå -  må bra och göra en riktigt fin match. Har ju varit skadad under en period här i vinter, glädjande att han kommit tillbaka så bra som han har gjort. Tycker jag.

(Henrik Eriksson är väldigt uppskattad i Djurgården. Luleås målvakt Filip Gustavsson hade nog däremot lite andra känslor här. FOTO JOHAN SAHLÈN)

DIF - LULEÅ 2-1  (0-0, 1-0, 1-1)
MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 95,24 % och Filip Gustavsson, Luleå 91,67 % samt Joel Lassinantti 0 procent (kom in och stod 55 sekunder på slutet)
PUBLIK:  6 490
DOMARE:  Patrik Sjöberg, Tobias Björk

BÄST I DIF
MMM Adam Reideborn, mv
MM Markus Ljungh, f
M William Lagesson, b  

BÄST I LULEÅ: Patrick Cehlin, f och Niklas Olausson, f. Extra litet plus går även till backen Jan Sandström som nätade i sin comeback efter 21 matchers frånvaro! Starkt.

(Markus Ljungh och Linus Hultström målfirar efter 2-0 FOTO JOHAN SAHLÈN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0 (07.05) Jonathan Davidsson (Calle Ridderwall, Linus Johansson)

TREDJE PERIODEN
2-0 (07.44) Markus Ljungh (Niclas Bergfors, Linus Hultström) Spel 5 mot 4.
2-1 (13.56) Jan Sandström (Niklas Olausson, Johan Harju)

SKOTTEN I MATCHEN:  24-21 (5-6, 10-9, 9-6)

Fler fina bilder av Johan Sahlénfinns HÄR

Inga kommentarer: