onsdag 28 februari 2018

SSK säkrade kontraktet


Seger och kvar på åttondeplatsen. Men kanske allra viktigast, SSK är nu helt säkra från att hamna i negativt kval.

Kanske kan tänkas märkligt att fokusera på det men med den här säsongen, inte minst hur den började måste det beskedet var det bästa och första att fundera på för SSK som nu kan lägga den ångesten åt sidan och redan nu börja planera inför kommande säsong.


Håller sig SSK kvar på åttondeplatsen i det getingbo som är runt det strecket, så får det ses som en bonus och ett extra glädjeämne. Det finns chans att både klättra men också risk att falla under så nu är det all in som gäller:


Och det är såklart där all kraft ligger nu. Att SSK kom från ett par turbulenta dagar då det kommit fram att lagets bästa back, Jonas Liwing, blivit avstängd av disciplinära skäl är så klart inte bra men verkar faktiskt ha svetsat samman laget än mer. Så blir det ibland.

Viktigt också att Henrik Lundberg kom igång i SSK-målet och tog 37 av 38 skott.  Kollar man enbart på statistiken så vann ju gästerna den rejält med till exempel 38-22 i skott, 13 kvalificerade målchanser jämfört med SSK:s fem - av vilka fyra resulterade i mål.

Vita Hästen hade för övrigt pucken i 40.01 av matchen, SSK 19.59. Men det gäller ju att göra något av lägena man får också. Och det gjorde inte minst tvåmålsskytten Christopher Bengtsson.

SSK har nu tre matcher kvar: Västervik borta på fredag, Almtuna hemma på söndag och avslutar med Pantern hemma onsdag sjunde mars.


Inga kommentarer: