onsdag 28 februari 2018

"En ganska avslagen cola"


(Ohlsson fick inte alls fram det spel han ville ur laget, mot Brynäs på Hovet.  FOTO JOHAN SAHLÉN/arkivbild)

Brynäs kom till Hovet med två tunga förluster mot bottenlagen Örebro och Karlskrona som båda bröt sina förlusttrender mot Gävlelaget.

Nu blev det istället Brynäs som bröt sin trend på besök hos topplaget Djurgården. Hockey är sällan logiskt…Man förstår att Djurgårdscoachen inte var nöjd när han jämförde sitt lag med en ”ganska avslagen cola”.

Jag tycker i och för sig att det stundtals – inte minst i andra perioden – fanns sekvenser i spelet där Djurgården dominerade spelet och tryckte Brynäs så långt ner att det såg ut som att DIF hade väldigt mycket pp fast det var spel i fem mot fem. Så det fanns helt klart saker som var bra – också.

Kanske har Brynäs lite mer desperation som ingrediens i sitt spel just nu. DIF ligger som bekant två, hade en teoretisk möjlighet att nå seriesegern men den gick under kvällen till Växjö istället.

Nu har DIF förvisso hemmafördel i slutspelet att spela om fortfarande men Brynäs behöver till att börja med säkra – även teoretiskt – en plats i play in och kommer som sagt från två rejäla bottennapp så det kändes som att desperationen och den där aggressiviteten i jakten på poäng var lite större där.

 
(Debut för nyförvärvet Sebastian Strandberg mot Brynäs. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården som liksom Brynäs spelar match två dagar på rad, spelar i morgon borta mot Malmö medan dagens gäster åker hem och tar emot Frölunda.

Under onsdagens match fick nyförvärvet  Sebastian Strandberg debutera, om än med bara ett par, tre byten = totalt 1.50 i istid.

XXXXX

René Bourque saknades i DIF i matchen mot Brynäs, då han fått tillstånd att träffa familjen efter OS. Om kanadensaren är med mot Malmö i morgon var något som Ohlsson ville fundera på. Kan bli att man sparar honom lite inför slutspelet men DIF-tränaren betonade samtidigt att det inte fanns några skador eller andra medicinska orsaker som hindrar honom att spela.


DIF - BRYNÄS 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF och David Rautio, Brynäs
PUBLIK: 7 432
DOMARE: Mikael Sjöqvist, Morgan Johansson

BÄST I DIF
MMM  Adam Reideborn, mv
MM Linus Hultström, b
M Niclas Bergfors, f

BÄST I BRYNÄS:  David Rautio, mv, Simon Bertilsson, b och Jesper Boqvist, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (05.18) Jonathan Granström (Elias Fälth, Ludvig Nilsson)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
0-2 (13.21) Simon Bertilsson (Jesper Boqvist, Ryan Gunderson)

SKOTTEN I MATCHEN:  19-24  (5-7, 3-8, 11-9)

Citatet: 
”Jag tycker också att Brynäs vinner välförtjänt. Vi gör inte någon del riktigt bra /---/ sedan var vi ganska mycket avslagen colaflaska. Dåligt fokus, dåligt passningsspel, dåligt närkampsspel, väldigt många saker som jag ogillar med mitt lag i dag som jag annars brukar gilla med mitt lag”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson var inte vidare glad på presskonferensen)


Fler fina bilder av Johan Sahlén finns HÄR.

Inga kommentarer: