onsdag 7 februari 2018

Castonguays dubbel säkrade två poäng

(Eric Castonguay på Hovet tidigare i vinter. FOTO JESPERZERMAN/ARKIV)

Joakim Thelins hattrick i lördags tog upp AIK på andraplatsen i tabellen och där är man kvar efter onsdagens 2-1 seger efter förlängning, med två poäng och klart bättre målskillnad ner till jagande Leksand.

Eric Castonguay blev tvåmålskytt och avgjorde 1.58 in i förlängningen med en riktig fräckis. Såg ut att leta passning men knäpper plötsligt iväg en puck som smiter in förbi Niklas Rubin i Tingsrydsmålet.


Just segerskytten har haft bra utdelning senaste matcherna. Hade en liten måltorka – från slutet av november då han nätade mot Västervik 19/11 till och med matchen mot Almtuna borta 20 december då  han gjorde mål igen.

Efter nyår har det blivit sju mål för Eric Castonguay - eller egentligen åtta –på grund av två kassar i en straffläggning men det var bara den i straffomgång fyra som räknades som mål då den straffen blev avgörande.

Så här har det sett ut: (Castonguays mål fetmarkerade)
6/1 Västervik (b) 1-2 avgjorde i omgång fyra i straffläggningen
10/1 BIK Karlsk (h) 4-0  spel 5 mot 4
12/1 Leksand (b)  0-1
31/1 Pantern (h) 3-3   straffslag i matchen
3/2 Almtuna (h)  3-2
7/2 Tingsryd (b) 0-1  +  1-2  GWG 1.58 in i förlängningen

Ett bra facit för AIK:s forwardsstjärna och en bra signal till AIK att han är redo att ta sig an det som kommer.


Att AIKs tränarteam håller honom högt syns på istiden, 25,49 mot Tingsryd vilken är nästan fem minuter mer än den back (Clay Wilson) som spelade mest. Imponerande. 

Han fick ta en jäkla massa tekningar också, vann 13- förlorade 14 samtidigt som en sådan skicklig tekare som Christian Sandberg bara tekade fem gånger (3/2) och jag tycker väl att ”Sampa” borde få ta lite mer plats där. 

Kan vara skador som hindrar honom att ta den delen av spelet eller bara att tränarteamet vill satsa på Castonguay, jag vet inte men det känns om AIK spelar bättre när lagkaptenen står för majoriteten av tekningarna. Har inte räknat efter men det är känslan jag har i alla fall.

2 kommentarer:

the_dancer sa...

Sampa spelade inte mycket i matchen. Castonguay körde dubbelt i andra och tredje. Skadan till Sampa var 'konstig', hörde det ryktades om hjärtrusning. Kanske värd att kolla upp eftersom det inte är något bra att ha det.

//Arne.

Marie Hallman sa...

Hm!!! Du har rätt i speltiden, endast 06.56. Men spelade å andra sidan hela 16.43 två dagar senare mot SSK. Låter märkligt om det var en hjärtrusning. Men visst är det ovanligt med så kort speltid för honom. Ska försöka få svar på vad som hände, tack för heads up! :) Marie