onsdag 20 mars 2024

0,4 sekunder!!! "Det är Kryckan som gör det"

Linus Klasen vrålar ut segerglädjen. Foto Skärmdump TV4 Play

0,4 sekunder. Fyra hundradelar av en sekund. Vad hinner man göra på den tiden? Dra in luft i lungorna till ett segervrål kanske?

Tre sekunder då? Man hinner räkna in att det är rätt avstånd till bilen framför. Ett tusen ett, ett tusen två, ett tusen tre. Men det känns inte som att Krüger räknade när periodpausen närmade sig. Han gick på känsla i stället.

Björklöven gjorde ett byte (?!) när det var tre sekunder kvar av fjärde perioden och skulle det visa sig, matchen. Men Marcus Krüger hade varken varmkorv, pizza, en öl eller ens en slurk vatten i huvudet.

Djurgårdskaptenen åkte längs långsidan, fick med tre sekunder kvar pucken med sig med en enhandsfattning på klubban och när sekunderna obönhörligt tickade ner slog han tvärstopp, vände 180 grader samtidigt som han lade pucken mellan sina egna skridskor och med en sekund var avslutade manövern med ett skott rätt in i den lucka där Linus Klasen kom åkandes med klubban i isen och med 0,4 sekunder kvar…. Pang. Och där var den matchen över.

– Ibland har man flyt! Konstaterade Linus Klasen i TV4 plays segerintervju och fortsatte:

– Nämen det är ”Kryckan” som gör det. Det var kramp i båda benen, jag kan knappt åka på slutet, så får man tom bur. Det är Kryckans förtjänst.

Det är vi eniga om även om det ju inte hade  blivit mål om inte Klasen kommit åkande precis där och då. Då hade Marcus Krúgers fantastiska passning gått rakt ut i ingenting. Typ.

Nu blev det mål, 4-3 seger till Djurgården och 2-0 seger i matcher. Med 0,4 sekunder kvar av den första förlängningsperioden visade en videokoll samtidigt som segervrålen ekade över Hovet.

– Skönt att få de här 8000 att lyfta taket också. Magiskt! Sa Klasen.

Björklövens tränare Viktor Stråhle sa mest bara nej. Nej. Nej. NEJ! På frågorna i TV4 Play efteråt.

Lätt att förstå då Fredric Weigel vallade in 1–0 via en stolpträff som skickade pucken via DIF-keepern Viktor Andréns rygg och in efter bara 23 sekunder. Där snackar vi drömstart.

Det blev 2–0 till Löven, genom Scott Pooley, i första också.

Men tålmodige Ludvig Rensfeldt reducerade och i andra perioden spelade Marcus Krüger, med en spelkänslemagisk dropp bakåt till Kevin Karlsson som kvitterade till 2–2.

Maxime Fortier bröt en Djurgårdspress och skickade in 3–2 längs isen och mellan benen på Andrén halvvägs in i matchen men sedan var det slut på gästernas målskytte.

Anton Gradin tog matchen till förlängning i tredje och där åkte Marcus Krüger ut för en slashing när matchuret stod på 72.35.

Det hann nog gå både ett och annat fan och jävlar eller vad man nu tänker i utvisningsbåset i slutet av en förlängningsperiod.

Men Djurgården visade på tålamod, publiken eldade på och så kom då det där läget. Den där dragningen och 180 graders snurren. Den där passningen. Den spelkänslan! Den klubban i isen och det målet. Otroligt.