fredag 1 mars 2024

"Blir rock´n roll som vanligt i det hockeyallsvenska slutspelet"

Djurgårdsbacken Alexander Ytterell. Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Som ung var Alexander Ytterell helt inriktad på att bli en offensiv back. Erik Karlsson var förebilden men även om han behållit ett stenhårt skott och ett offensivt sinne så har hans position på isen ändrats lite.

På fredagskvällen var han med i det Djurgårdslag som förlorade med 1-2 mot Almtuna i en match där DIF, som hade en match färre spelade än de andra topplagen, därmed missade att tajta till jakten på andra platsen ytterligare.

Så självklart pratade vi om matchen. Men. Det är också så att det är (alldeles för) länge sedan jag intervjuade Alexander Ytterell. Dessvärre! Vet inte varför det har blivit av under hans två säsonger i DIF men nu så. Äntligen!

För det är nog typ tolv år sedan jag gjorde en intervju med honom överhuvudtaget. Alexander Ytterell var 23 då, spelade i SSK i två säsonger, 10/11 i Elitserien och 11/12 i Hockeyallsvenskan sedan har det blivit spel i : Fredrikshavn, BIK Karlskoga, Leksand, HV71, Tappare, Kookoo, Modo, HV71 igen innan han alltså kom till DIF inför förra säsongen (22/23).

Den här säsongen har Ytterell gjort åtta mål och tolv assist på 34 matcher. och det är ungefär runt där han numera brukar ligga. Det blir några mål då och då, ofta med rejäl kraft i skottet. Det blev inget mål mot Almtuna då det var Anton Gradin som gjorde Djurgårdens enda framspelad av Albin Grewe och faktiskt även Hugo Hävelid.

Jag hade kunnat prata betydligt längre med Alexander Ytterell, som är rolig att prata med, men det får bli en till intervju i ett annat sammanhang. Nu väntade en spelarbuss och en kort natts sömn innan det blir ny match i morgon, back to back, men då mot Västerås i Västerås.

Den här gången blev det lite snack om matchen som Tobias Liljendahl avgjorde med att bomba in 2-1 för Almtuna, jakten på andraplatsen, att DIF spelar två matcher inom 24 timmar, att göra comeback efter en månads skadefrånvaro (och därmed ha pingislunga), Marcus Krügers betydelse för Djurgården (kaptenen gjorde också comeback), varför det varit lite ryckigt i laget senaste veckorna, vad han skulle ha sagt till sitt yngre jag och hur han ändrats i sin spelstil och även i sitt tänk under de här tolv åren och därmed vad han sätter för hockeyspelaretikett på sig själva i dag. Med mera. In och lyssna här nedan!

Copyright ljud och bild: Marie Hallman / hockeymedmariehallman.se

*****

AIK tog emot Västerås på Hovet och vann med 5-2. Richard Gynge blev tvåmålsskytt då han inledde målskyttet i matchen och även gjorde 4-2 i slutet av tredje.
SSK spelade inte och AIK:s seger gjorde att Gnaget passerade SSK och nu är uppe på andraplatsen i tabellen där det ser ut så här inför lördagens två hängmatcher. Obs att SSK och DIF har tre matcher kvar att spela, övriga i topp sex har två grundseriematcher kvar.



Inga kommentarer: