tisdag 19 mars 2024

Sedan kommer alla känslorna - och målen - på en och samma gång

 

Jubel hos AIK efter Zion Nybecks 2-1 mål. Foto Skärmdump TV4 Play.

Mora vann skotten med 41-25 men AIK vann matchen med 4-1. Och som den segern, AIK:s sjätte raka mot Mora denna säsong, satt hårt inne.

”Jäkligt skönt att vinna men det var inte vår bästa match" konstaterade segerskytten Zion Nybeck efter matchen till TV4 play.

Den känslan är lätt att förstå.

AIK inledde visserligen målskyttet med en intränad variant då William Ignberg Nilsson knackade in Oskar Magnussons skott redan efter 2.40.

Men om Gnaget körde över Dalalaget senast så fick man slita desto hårdare nu. Mora satte stor press på AIK under stora delar av matchen men i målvaktsmatchen mellan två av seriens allra bästa så var Antoine Bibeau starkast.

Den norske talangen Petter Vesterheim kvitterade till 1-1 men det hade lika gärna kunnat bli många fler mål från hans sida.

Och ju längre tiden gick och ju närmare det började komma en förlängning, desto större och starkare var tålamodet hos AIK.

När det börjar närma sig full tid är det ju lätt att paniken, jag tar tag i det här själv aktioner och frustration byggs upp.

Mora pressade på och det hängde en bortaseger, som hade gett 1-1 i matcher, i luften.

Men Zion Nybeck, ständigt denne Zion – som vuxit ut till en av de spelare man verkligen kommer komma ihåg den här säsongen – gjorde mål för andra kvartsfinalen i rad. Framspelad av världens gladaste Richard Gynge och med bara 1.24 kvar.

Mora tvingades sätta än mer press, gick lite överstyr och plötsligt var där pp för AIK och fyra sekunder in i det överläget 3-1 då just Gynge öppnade sitt målskytte i slutspelet.

Gästerna plockade såklart målvakten och då höll sig William Ignberg Nilsson framme, blev tvåmålsskytt i matchen och sjöng med i supportersången så det hördes ända in i tv-apparaterna under sin väg fram till båset och grattisbumparna där.

Summa summarum tre mål inom loppet av 55 sekunder. Från att det stod 58.36 till 59.31 på klockan.

Tungt för Mora som noterades för 15 skott enbart i tredje perioden medan AIK som i slutperioden noterades för åtta gjorde mål på tre av dessa.

Och så otroligt viktigt mentalt för AIK som nu har 2-0 med sig istället för 1-1 då kvartsfinalserien drar iväg mot Smidjegrav i Mora och två matcher där.

Inga kommentarer: