fredag 22 mars 2024

Tredje raka trots en meltdown i tredje. "Vi höll på att sölla bort det"

Domaren pekar på mittpunkten efter videokollen av Djurgårdens segermål. Foto: skärmdump TV4 Play

Ny förlängning. Nytt scenario. Nya segerhjältar. I onsdags var det de rutinerade som klev fram. Den här fredagen var det en blandning av ung och gammalt.

Victor Eklund – även kallad Mini-Fimpen – gjorde ett mål under grundserien (mot Östersund den 6 mars). Under fredagskvällen fick han jubla två gånger om.

Det var Eklund som spräckte nollan då han snurrade runt lite, sköt ett på tok för löst skott (eller missade han sånär pucken?), tog ett par skär till och lyfte sedan in sin egen retur till 1-0.

I andra perioden pricksköt Djurgårdsjunioren 3–0 rätt upp i nättaket.

Däremellan snodde Daniel Brodin åt sig pucken och spelade fram Ludvig Rensfeldt som fick öppet mål och gjorde 2–0.

Där och då såg 3–0 i matcher ut som a piece of cake.

Vet inte vad Björklöven gjorde i pausen. Men i tredje kom de ut och körde över Djurgården. Som man såklart också undrar vad f..n de gjorde i pausen?

0–3 blev raskt 3–3 och så var det förlängning igen. Den andra på tre matcher i denna kvartsfinalserie.

Och den här gången kom avgörandet betydligt tidigare än senast.

Då med 0,4 sekunder kvar av första förlängningsperioden. Nu med 11.55 kvar av period fyra när Albin Grewe – som verkligen trivs i och passar extra bra för slutspel spelade fram Emil Berglund, som tryckte till och gjorde sitt första mål i kvartsfinalserien.

– Vi höll på att sölla bort det men grymt starkt att ta det ändå. Grewe lägger en passning som det bara var att sätta en klubba på" summerade segerskytten (nedkortat av mig) till TV4 Play.

3–0 i matcher för DIF alltså och det är lite svårt att göra någon vettig sammanfattning av Djurgårdens spel i den här matchen.

Två första perioderna var kontrollerade, spelades i högt tempo, bra passningsspel. Björklöven var inte ens med i matchen.

Men den där tredje perioden som var nära att bli väldigt kostsam… att Umeålaget tog sig samman och höjde sitt spel är ju inga konstigheter. Det var mer märkligt att det var så spänt och hölls så hårt i klubban från deras håll på hemmaplan. Men att Djurgården sedan bara… ja jag vet inte. Vek ner sig? Trodde det var klart? Överraskades av Björklövens lyft? Oklart.

Nu blev det ju som sagt seger och 3–0-ledning i matcher och det läget ska ju – enligt statistiken vara i princip omöjligt att tappa till förlust i en slutspelsserie om sju matcher.

Vi får se. Rond fyra spelas på söndag, även den i Umeå.