måndag 18 mars 2024

Pang-pang start och målkalas när Djurgården vann första kvartsfinalmatchen

Djurgården firar med fansen efter den inledande kvartsfinalsegern. Foto Skärmdump TV4 Play 

I slutspel ska de stora stjärnorna kliva fram. Det behövde de inte göra i den första kvartsfinalen mellan Djurgården och Björklöven där det i stället var backarna Edvin Hammarlund och Axel Andersson som med två mål, på hemmalagets två första skott i matchen, slog an tonen och lade grunden till segern.

Just Edvin Hammarlund var det nog få som hade spelat på som förste målgörare. Hammarlund gjorde två mål på 25 matcher i grundserien och tre mål på 17 matcher i slutspelet under förra säsongen. Den här säsongen har han gjort fem mål i grundserien och så matchens första nu då. Efter 1.43 spelat. Snyggt mål var det också.

Att backkollegan Axel Andersson ökade på och pricksköt 2-0 bara en minut och arton sekunder senare var såklart extra grädde på moset.

Av sex Djurgårdsmål gjordes för övrigt fyra av backar: Hammarlund (1-0),  Andersson (2-0 och 5-0 samt Kalle Loponen 3-0. Och de två som hade forwardssignatur stod Daniel Brodin (4-0) och Wiktor Nilsson (6-2 i tom bur) för.

Kollar man på assisten så är det också mer bredd än spetsspelare som spelat in sig i målprotokollet i den här matchen så här finns ett sparkapital samt andra värden.

Marcus Krüger noterades till exempel för noll skott på mål och en assist. Men var ovärderlig i tekningarna där han vann tia av de elva som han tog.  

Och en spelare som många efterlyst mer av under grundserien, Daniel Brodin, var verkligen het från start med ett mål, två assist och stor intensitet i spelet i övrigt.

***

Slutspelskänslorna svallade rejält under framför allt den första och andra perioden. Härligt med hetta men att som Björklövens Alexander Wiklund ge igen efter en tidigare situation med att dra en stenhård slashing i knävecket på en motspelare, i offensiv zon dessutom, är ju hål i huvudet.

Ett dyrbart hål i huvudet dessutom. Det blev matchstraff för Björklövenspelaren och hjälp ut i omklädningsrummet för Alexander Ytterell. Hur Djurgårdsbacken mår är oklart men det var ett yxhugg med redig kraft som landade i hans oskyddade knäveck.

***

Apropå skador så tvingades även Björklövens Myles Powell kliva av, med hjälp. Powell som gjorde 20 mål för Löven i grundserien skadade sig vid sargen i mittenperioden.

***

Det blev tennissiffror till slut som nämnts, 6-2. Och det här var tionde matchen den här säsongen där DIF gör fler än fem mål.

Vid tre av dessa matcher har just Björklöven varit motståndare och hemmastarka DIF har tagit åtta av dessa målrika segrar hemma på Hovet.


Här är hela listan:

5-3 hemma mot Björklöven den 22 september

5-2 hemma mot Tingsryd den 7 november

7-3 borta mot Västerås den 1 december

5-3 hemma mot Almtuna den 4 december

5-3 hemma mot Västervik den 8 december

5-1 hemma mot Kalmar den 20 december

7-3 hemma mot SSK den 29 december

6-4 borta mot Björklöven den 24 januari

8-2 hemma mot Östersund den 6 mars

6-2 hemma mot Björklöven den 18 mars.

***

 Nästa match i serien spelas på onsdag på Hovet.  Om det blir en ny målfest och för vem återstår att se.

Inga kommentarer: