onsdag 27 mars 2024

Djurgården slog ut Björklöven. Drömsemi? "Vi får se..."

DIF firar semifinalplatsen med fansen.Foto Skärmdump TV4 play

Det svajade till i slutet av första perioden då Björklövens Malte Sjögren reducerade till 2–1 och i den inledande minuten av andra perioden när Alexander Wiklund kvitterade till 2–2.

Men Djurgården samlade i hop sig, höll i hop och vann, trots en sista nervdallrande minut då Löven även reducerade till 4–3. Och är nu som tredje lag klara för semifinal.

Och det hade väl varit fan annars. DIF inledde målskyttet efter 20 sekunder då Linus Klasen spelade fram Axel Andersson med någon slags magisk lobb som plockades ner och slogs in.

Marcus Krüger gjorde kort därpå sitt första mål i slutspelet då han styrde in 2–0 med brallan.

Krüger däckades för övrigt mitt i matchen efter en sammanstötning med Maxime Fortier och avstod sedan resten av mittenperioden men var tillbaka i spel i tredje.

– En kollision, ingen stor grej, skönt bara att pusta ut i några byten sedan men men det var ingen stor grej, sade Marcus Krüger till TV 4 Play.

Var nog fler än han själv som pustade ut när de såg Krüger på isen igen. DIF-kaptenen ville sedan inte svara på frågan om drömmotståndare i semifinalen.

Nöjde sig med " Förstår vad du fiskar efter men vi får se".

Men tillbaka till matchen. DIF hämtade sig snabbt efter gästernas tidiga 2–2-kvittering och drog via Daniel Glad och Olle Liss ifrån och hade 42 när halva matchen var spelad.

Liss gjorde sitt första mål i slutspelet och sedan var det kontrollerat spel av DIF som inte blev passiva men lade mer fokus på försvar än offensiv.

Och nu alltså är ett av tre lag klara för semifinal.

Där har vi nu seriesegrarna Brynäs, grundseriefyran DIF samt grundseriesjuan BIK Karlskoga.

Kvar återstår nu för grundserietrean AIK samt grundseriefemman Mora att göra upp om sista semifinalplatsen.

OM AIK går vidare, får Brynäs välja mellan DIF och BIK när semifinalmotståndet ska utses.

OM Mora går vidare får Brynäs välja mellan Mora och BIK.

Ska bli väldigt intressant att höra tankarna kring de valen när det väl är dags.

Björklöven då? Umeålaget har varit med om det som så ofta händer i Hockeyallsvenskan. Man är nära, nära att gå upp, håller sig i topp några säsonger men börjar sedan sakta men säkert nötas ner av jakten att gå upp.

Björklöven står inför ett litet generationsskifte och tränaren Viktor Stråhle analyserade klokt i TV4 Play. Sade en hel del, bland annat:

"Vi har inte varit konsekventa"

"Det är ett misslyckande att åka ut i kvarten”

"Vi har inte lyckats hantera skador på lika bra sätt som några andra har".

I ett annat kval/slutspel finns ju HV71 vs Oskarshamn. Där har Oskarshamn kvitterat till 3–3 i matcher under tisdagskvällen

Det blir alltså en sjunde avgörande match i ångestkvalet, på fredag i Jönköping. Snacka om rysare!