lördag 2 mars 2024

Djurgården upp på fjärdeplatsen efter svettig avslutning mot Västerås

                             

Djurgården tackar de tillresta fansen i Västerås. Foto: skärmdump TV4 play


Förlust mot Almtuna på fredagen. Vinst efter straffar mot Västerås på lördagen. Sex poäng fanns att plocka in på dessa backtobackmatcher. Det blev två efter att Axel Andersson skjutit hem bonuspoängen i Västerås med en kylig straff på lördagskvällen.

Det finns både positivt och negativt att plocka med sig för Djurgårdsfansen från de här matcherna.

I den positiva vågskålen…

….finns såklart Viktor Andréns insats mot Västerås. Det hängde ett Västeråsmål i luften vid flera tillfällen, inte minst i tredje perioden och i förlängningen men då var Viktor i vägen plus att han lästa Västerås straffar bra. Både den som Konstantin Komarek fick i spelet och de tre som Västerås lade i straffläggningen.

…tränarteamets beslut om att plocka Andrén tidigt. Shane Gersich gjorde 2-1 med 14.36 på matchuret i tredje perioden. En knapp minut senare fick Västerås den nyss nämnda straffen, en minut efter det tog Djurgårdens tränarteam timeout och plockade Viktor Andrén. Det fanns inget (mer än ett måls sämre målskillnad) att förlora i det läget.

Draget lönade sig för 28 sekunder senare kom kvitteringen till 2-2. Den poängen plus bonuspinnen efter straffarna kan visa sig vara guld värda. För DIF passerade via den första poängen Mora och är nu efter straffsegern på fjärdeplats med totalt två pinnar fler än Dalalaget.  

Inget är avgjort än men med två matcher kvar av grundserien har Djurgården hemmafördelen i egna händer. Man kan till och med avancera till plats tre eller två även om det krävs förluster från SSK respektive AIK (i kombination med att DIF tar poäng) för det.

…Axel Anderssons straff var både kylig och lite snirklig men ändå bestämd. En sådan straff man gillar, så länge man inte är målvakt då. Hans första straff för säsongen. Borde stå högst på listan om det blir fler framöver.

… Melvin Wersäll gjorde Djurgårdens första mål. Hans femte totalt och det första sedan den 17 januari mot BIK Karlskoga borta. Nu är det ju inte juniorerna som ska dra det stora lasset men det finns härlig jokerpotential över juniorer (i alla lag) och glädjen från kedjekompisarna Linus Eriksson och Vitor Eklund var underbar att se.

... Marcus Krüger tillbaka i spel. Två matcher i rad dessutom. DIF-kaptenen betyder så mycket på så många sätt konstaterade Alexander Ytterell i går när vi pratades vid. Ytterell som själv gjorde comeback vilket också är av vikt för DIF.

 På minussidan …

…fanns en hel del slarv. En märklig indianare vid ett av Västerås mål. Samt det jag såg även i går i Uppsala det vill säga, viss avsaknad av edge i såväl spel men framför allt i avsluten.

 Det är inte INTE det att spelarna inte vill. Klart de vill vinna. Jag tror inte det är trötthet heller men just nu saknas den där yttersta spetsen, sett över hela matchen. 

Det glimtar till lite här och där men det krävs mer nu när festen redan tjuvstartat med ett glödhett upploppsrace i jakten på topp fyra inför slutspelet.

Inga kommentarer: