tisdag 24 juli 2012

Det här med Kristofer Ottosson och Djurgården...


Det här med Kristofer Ottosson och Djurgården... jag har funderat en del på det. Har hämtat in mer info och funderar samtidigt på hur så många kan ha en så bestämd åsikt om något de vet så lite om. Att så många jämför löner hit och dit utan att veta vad man egentligen jämför med och utan att ha förstahandskällor om det man slår fast utan att tveka.

De här artiklarna i Aftonbladet gjorde inte saken bättre. Tvärtom.
Visst, där finns faktauppgifter som – om man bara tittar på siffrorna – stämmer. Ottosson erbjöds först 70 000. När han inte sa ja på stående fot utan kom med ett motbud som man normalt gör i en förhandling, och som lagkamraterna också gjorde i sina förhandlingar, då blev det tyst i två månader från DIF. När klubben väl hörde av sig var budet plötsligt nere runt 40 000 kronor. Så långt stämmer det.

Men det som INTE har tagits upp i artiklarna och i det allmänna snacket är bland annat förhandlingsspelet – vad som lett till vad, hur det blev som det blev och vad man ska jämföra med -om man nu ska jämföra - och tar man inte upp det när man snackar om det som har hänt runt Ottosson så blir bilden väldigt skev – till hans nackdel. Ändå har han gjort exakt det som alla andra i laget har gjort – tagit en förhandling. Skillnaden är bara att det är hans lön och hans förhandling som hamnat i media.

Jag har funderat på om jag ska skriva det här eller inte men jag tycker ändå – efter att ha hämtat in mer info från väldigt säkra källor - att det kan vara på sin plats att vrida och vända på några av alla påståenden som rullat runt på nätet, twitter, kommentarfält och/eller från mun till mun enligt ”jag har hört eller jag har läst” metoden.

Vi kan börja med påståendet att ”Alla spelare som är kvar i laget från föregående säsong kommer få halvera sin lön”. Det var ett besked som kommunicerades tidigt både utåt och inåt i laget och det var säkert en tanke som fanns där från början.

Men blev det halva lönen för alla då? Nej det blev det inte.

Några spelare landade på en halvering av lönen men övriga har lyckats olika bra i sina förhandlingar. Några andra har – som Ottosson - fått /alternativt erbjudits en lön som är nere på runt 30 procent av förra säsongens lön, medan ytterligare några andra i laget lyckades förhandlade sig till en högre lön än hälften och då landade på runt 70-80 procent av den tidigare lönen i DIF.

Vem som hamnat var på skalan är inget jag tänker lista här då jag tycker att det är upp till de spelare som vill avslöja sin lön att göra det själva. Samt att det inte finns något självändamål i att rabbla upp en lönelista heller. Tycker jag.

Poängen är nämligen inte att peka finger och säga att den personen minsann fått högre eller lägre lön än någon annan. Eller att hävda att någon är värd si och så. Det är ju inte jag eller någon annan som ska göra den värderingen utan man får den lön som arbetsgivaren kan tänka sig att betala. Det är så det funkar i alla branscher. Poängen är istället att visa på att saker och ting inte är så svartvita som en del vill få det till.

Varför blev det då olika stor förändring i procent på spelarnas löner? Varför blev det inte halverat rakt av hos alla som var i klubben förra säsongen?
Därför att här spelar flera saker in, det mesta är självklarheter i en förhandling. Några spelare har varit hetare på marknaden än sina lagkamrater och har därmed kunnat förhandla sig till en bättre lön än de andra.

Andra i laget har (som i en vanlig förhandling) värderats lägre av klubbledningen och har därför fått nöja sig med en lön som motsvarar 50, 40 eller 30-35 procent av förra säsongens lön.

Djurgårdens lagledning värderar ju – helt normalt i hockeyvärlden - vissa spelare högre utefter ålder, skicklighet, användbarhet på planen (olika roller), bärande/ickebärande roll, första, andra, tredje eller fjärdeline spelare och så vidare. Vissa har DIF velat lägga mer pengar på, vissa mindre. Har man fler anbud än bara DIF är det lättare att pressa upp siffrorna. Precis som förr. Inget konstigt egentligen.

En annan märklig ”sanning” som har cirkulerat är att påståendet ”alla högbetalda spelare i DIF, förutom Ottosson, har accepterat junislöner”

Men det stämmer inte. De spelare som har haft högst löner i DIF tidigare har fått sänka sina löner – ja. Absolut. Men de har inte fått gå ner till några junislöner på 20 000 och lägre i månaden. Definitivt inte. Däremot har spelare som redan låg – i sammanhanget lågt – hamnat ännu lägre nu. Så blir det när utgångspunkten är en halvering.

En annan ”sanning” som cirkulerar är att alla utom Ottosson ska ha tackat ja på stående fot till en halverad lön.

Men det stämmer inte heller. Alla spelarna ville – helt naturligt anser jag – återkomma och ha enskilda förhandlingar med bud och motbud. Att man vill tänka efter är ju en självklart het. En del avslutade sedan sina förhandlingar snabbt. Andras förhandlingar tog ett par tre veckor. Men för Ottossons del besvarades hans motbud av DIF med total tystnad i två månader. När DIF återkom var beskedet att halva lönenbudet var borta. Nu gällde en 70 procentig sänkning, alltså ett bud motsvarande 30 procent av föregående säsongs lön.

Varför Djurgården ändrade sig så drastiskt och varför man väntade två månader med att svara på Ottossons motbud vet jag inte.

Men fakta är att så gott som alla spelare haft enskilda förhandlingar  - det är alltså inte bara nummer nio som haft det som många har fått för sig. Varför just hans förhandlingar drog ut på tiden vet bara Djurgården.

Kanske blev DIF irriterade på Ottossons motbud och tyckte att det inte fanns något att förhandla om, kanske ville man prioritera andra spelare som var hetare på marknaden och som andra klubbar drog i och lägga mer pengar på dessa spelare (så blev det i några fall).

Kanske lackade DIF på att inte Otto sa ja direkt. Kanske tänkte Djurgården att Ottosson kunde vänta ett tag, han hade ju deklarerat klart och tydligt att det var DIF eller sluta som gällde och riskerade inte att försvinna någon stans.  Han förhandlade dessutom själv och utan agent som kunde ligga på och kräva ett svar. Kanske finns det lite olika delar i det hela. Jag vet inte.

Men den här bilden av att Ottosson agerat annorlunda än övriga i laget stämmer med andra ord inte. Han har velat förhandla om lönen precis som övriga i laget. Och han har velat hamna på en liknande nivå som övriga i hans position på laget. Det tycker i alla fall jag är ett fullt normalt tillvägagångssätt även i hockeyallsvenskan.

Att sedan hockeylöner ligger på en annan nivå än de flesta fansens och Svenssons löner gör, det är ju en annan diskussion. Men ska man ta den då får man ta helhetsgreppet och inte peka ut en individ, tycker jag.

Har jag rätat ut alla frågetecken nu?
Nej. En stor fråga som såväl Hockeyligan som HockeyAllsvenskan och kanske även förbundet måste gå igenom tillsammans med spelarfacket är ju vilka kontrakt som gäller och inte gäller vid en degradering.

Kristofer Ottosson berättade i måndagens artikel på hockeybladet.se att Djurgården förlängde kontraktet med honom redan i februari. En förlängning som gör att han har juridisk/laglig rätt att kräva den lön som förhandlades fram då i februari.

Detsamma gäller självklart samtliga spelare i Djurgården som hade gällande kontrakt. Det fanns nämligen ingen skrivning i de befintliga kontrakten om att kontrakten endast gällde i elitserien och OM spelarna med gällande kontrakt hade velat så har de haft juridisk rätt att kräva sina elitserielöner även i allsvenskan.

Om DIF vägrat i en sån situation så hade spelarna kunna dra det till en tvist och där tror jag DIF hade suttit riktigt risigt till.

Nu har varken Ottosson eller någon av de andra spelarna använt sin juridiska rätt att kräva att kontrakten gäller fullt ut. Samtliga = även Ottosson - har utan att tveka gått med på att omförhandla sina kontrakt utifrån de nya ekonomiska förutsättningarna. Och ser man det ur en moralisk aspekt så är ju det bra då det är just spelarna själva som har satt föreningen i ekonomiska problem genom att spela sig ur elitserien. Men det är ju samtidigt en del i förhandlingsspelet. Om man nu avstår sin lagliga/juridiska rätt att kräva att kontraktet gäller, hur långt ska man då väntas gå ner i lön? Lite grann? Halvera? Eller landa på en ny lön som är 30 procent av det som står i kontraktet, som DIF ville att Ottosson, med ett gällande kontrakt skulle göra?

Hur som helst så måste ligorna och spelarfacken sätta sig ner och ta tag i det här nu. Det måste bli tydligt – och på pränt- i vilken serie ett kontrakt och därmed en lön och övriga åtaganden gäller.Det skulle underlätta för alla parter. Och även göra omförhandlingar smidigare då man i så fall skulle börja om i förhandlingarna från noll.

Till sist. Är det då synd om Ottosson och de andra spelarna i DIF som fått sänka sina löner? Nej, det är det inte. Det är tråkigt att det blev som det blev, det är synd om de på kansliet och i organisationen som mist jobbet på grund av detta men inte om spelarna för de har själva satt sig i den här sitsen. Och det är de väl medvetna om, det ska ingen komma och tro annat.

Det som stört mig är att Ottosson, som varit DIF trogen genom karriären, utmålas som någon slags ensam girigbuk när han endast gjort det alla andra i laget har gjort – nämligen haft en förhandling. Vilket är helt normalt i det här läget.

Det ska bli intressant att se hur det hela slutar. Insamlingen som fansen drog i gång är ett fint initiativ, enormt stort att folk som tjänar mindre än spelarna gör är beredda att gå in och bidra för att få ihop ett slagkraftigt lag tycker jag. Ottosson har själv, i intervju här på bloggen konstaterat just detsamma. Han konstaterade även att det kändes märkligt att de som tjänar mindre ska samla till hans högre lön och att han var oerhört tacksam för det. Samt – och det är väl det viktigaste – att Djurgården och han borde ha kunnat lösa det ihop redan i våras.

30 kommentarer:

Johan sa...

Hej Marie!

Väldigt bra artikel måste jag säga.. Jag har varit EXTREMT tudelad i det här..

Men en sak kan jag ändå inte släppa, faktiskt..

Han erbjöds alltså 70.000 kronor för nästa säsong i DIF..

Och sa nej.. Han ville förhandla om.. Det borde han kanske inte gjort..

Han är bra, visst, men han är fan 36 bast nu.. Han är ingen superstar längre..

70.000 är mer än nog för en spelare av hans kaliber.. Det borde han insett själv.. Uppenbarligen gjorde Djurgården det.. Sen kanske de lessnade..

Schysst? Kanske, kanske inte.. Jag vet inte, svårt när man inte har alla fakta som du själv skriver..

Jag vet inte exakt om jag tycker att han är en girig svikare, det är kanske att gå långt..

Men jag tycker att 70.000 kr/mån för en 36-åring i Hockeyallsvenskan med s.k. Djurgårdshjärta borde vara nog!!

Anonym sa...

Kul att du går in och leker moraltant för det som ligger Dig varmt om hjärtat.

Om dina källor är SSK när det gäller Fansens lirarare, då vet vi klassen på dessa.

Om du är så naiv att du fortfarande får veta sanningen av alla då har du inte lärt dig mycket. Ingen vet vad du har för syfte med intervjuer och frågor du ställer?

Ingen Otto till vårat DIF, bara hjärta inga pengar!

Anonym sa...

Om man bara kunde göra så att alla lag var tvungen att redovisa lönerna. Förstår inte varför man inte släpper det? Istället ska det spekuleras och ryktas och det blir värre och högre summor än vad spelarna möjligtvis har då.

Inge sa...

Hej Marie.
Jag gillar dina artiklar. Till skillnad från kvällstidningarna så vinklar du inte dina artiklar.
För mig är Kristofer Ottosson en spelare som jag beundrar. Han kommer alltid till jobbet och gör sitt bästa, och han är alltid nyanserad i intervjuerna. Jag hoppas det löser sig med kontraktet, det vore ett tråkigt avslut annars för både honom och fansen. Keep up the good work, Marie!

tompa sa...

Måste ändå om dinna uppgifter stämmer tycka att DIF gjorde rätt som inte hörde av sig när han kom med motbud jag tycker att dom spelarna som var med och sänkte oss förverkligat sin rätt att kräva mer än klubben erbjudit,,åter igen vart finns viljan att rätta till det man ställt till med? Hänger det på några jävla tusenlappar så kan dom dra,,,,,

Anonym sa...

Bra balanserat, Marie.

Svårt ämne det här med löner i ES (det är ju vad vi jämför med även i HA). I ämnet löner tycker jag som Boork och Wikegård, att det är alldeles för många medelmåttor (med ES-mått mätt) som har alldeles för hög lön. I det sammanhanget, när ES-löner ligger kring 100-250 tusen i månaden förstår jag om Otto slänger in ett motbud, dum vore han ju annars, han vet ju självklart vad hans polare i det "äldre gardet" i DIF har fått.

Sedan kan man ju alltid tycka, att spelare som spelat ned klubben en division får ta sitt ansvar. Men DIF har ju ett stort ansvar att vara rättvist, det blir ju skevt i gruppen.

Tycker inte alls om att DIF:s nye ordförande går ut och snackar om det här i media, så jävla lågt, ryggradslöst och korkat. Ser ingen långsiktig vinst med det.

Om inte Challe har en riktig stjärna på gång, som önskar fet lön (en riktigt bra målis), så vore det riktigt trist om inte Otto tas till nåder.

Come on DIF!

/Brasse

Anonym sa...

Fattar inte hur någon kan kritisera Marie om denna artikel!
Tycker själv att Otto borde ta 70000:-. Fick han inte ett nytt bud nu med våra pengar på runt 70000:-?
O sa nej igen.
Tar han d betalar jag gärna då jag vill se Otto i DIF.
Kräver han mer kan pengarna gå till andra.
Men detta är bara min åsikt.
Tack igen Marie bäst som alltid!

Richardlj

Anonym sa...

De flesta vet att Challe inte såg någon plats för Otto i årets trupp, nu blev man tvungna att ta upp förhandlingarna igen på grund av fansens insamlin. De hoppas dock fortfarande att förhandlingarna spricker så att man kan lägga pengarna där det behövs, nämligen på en riktigt bra keeper.

Becke sa...

Hej och tack för en intressant artikel!
Jag håller definitivt med dig om att Ottossons agerande har målats ut på ett sätt som lägger en negativ skugga över honom. Han har åtminstone rätt till att fråga efter vad han känner sig vara värld, det är så arbetsmarknaden fungerar. Djurgården har därför behandlat Ottosson illa eftersom man har valt att ignorera honom. Det är en spelare som har under många många år varit klubben trogen och förtjänar pga. det grundläggande respekt. Ibland undrar man verkligen vad sitt älskade Djurgården sysslar med bakom stänga dörrar.. Men allt detta sagt vill jag även ställa mig frågande till Ottossons agerande. Att Ottosson hellre väljer att sluta än att kämpa ett år till med Djurgården för en mindre summa (En troligtvis större inkomst än den han kommer få ifall. han slutar) skadar Ottossons image från flera vinklar. "Inte bara snål utan spelar enbart för pengarna" "Har han verkligen så lite motivation till att spela ishockey". Nog skrivet, det finns flera sätt att tolka händelseförloppet. Grunden handlar det om begrepp som optimist, pessimist och realist. Oavsett så hoppas jag och säkert många andra att Ottosson spelar med Djurgården till hösten:, mycket för att det enorma engagemang fansen har visat under sommaren och för att hockeysagan ska få ett bra slut. Becke out.

Kricke sa...

"Vem som hamnat var på skalan är inget jag tänker lista här då jag tycker att det är upp till de spelare som vill avslöja sin lön att göra det själva. Samt att det inte finns något självändamål i att rabbla upp en lönelista heller. Tycker jag." skriver du.

Varför inte det? Det är ju faktiskt jätteintressant att se hur mycket spelarna tjänar. I NHL är samtliga löner offentliga och även hur mycket den ökar för varje spelare och säsong. Varför skulle det inte vara samma sak här? Varför är det så fruktansvärt mycket hysch hysch kring vad spelarna tjänar här när det inte är i NHL? Funkar det att redovisa lönerna därborta borde det ju göra det här också. Jag ser inga problem med det.

Dessutom hur girig är Ottosson??? Att inte acceptera en månadslön på 70 000 kr är att pissa i ansiktet på en arbetslös supporter eller någon som har en timanställning och som får kämpa i att komma upp i 10-15000 i månaden och då har han MAGE att tacka nej till 70 000 kr. Nu har jag ett jobb där jag jobbar heltid och mer än det men tjänar ändå bara en bråkdel av den summan. Min avdelningschef har en månadslön på 68000 och vår VD har en månadslön på 75000. Och då tackar Ottosson nej till ett bud som är bara 5000 kr under det. Och då jobbar han ändå bara en bråkdel så ofta som min chef gör. Ottosson arbetar ju bara några timmar ett par kvällar i veckan under vinterhalvåret. Från maj-september går han ju bara hemma och slår dank och gör inte ett skit. Nej, det STINKER när Ottosson tackar nej till 70 000 kr som vilken Svensson som helst skulle vara jättenöjd med. Riktig girigt och tragiskt och där ser man också hur lite klubbkänsla han faktiskt har när det kommer till kritan. Tragiskt men sant. Jag hoppas att DIF lämnar honom åt sitt öde och satsa stålarna på en riktig fantom i kassen. Kanske Johan Backlund eller Henrik Karlsson som inte riktigt platsat därborta och som nog skulle vara sugna på att få fart på karriären igen.

Anonym sa...

Bra skrivet men du är fel ute när du pratar om vid normala löneförhandlingar, finns väll för fan inget normalt i detta? Dom skämde ut sig och alla Djurgårdare och nu får dom en chans att rätta till det och vad gör dom ber om mer,, herregud Otto herregud

ace sa...

Ja du, Kricke vad ska man säga om ditt resonemang?
"....arbetar ju bara några timmar ett par kvällar i veckan...." och "Från maj-september går han ju bara hemma och slår dank och gör inte ett skit." Om din uppfattning är att det är så undrar jag om du verkligen tror att det är så eller du bara spelar dum.
Du tror alltså att spelarna ställer upp gratis på träningarna och sedan enbart får sin lön för matcherna de spelar?
Du tror också att spelarna ".....går hemma och slår dank..." maj-september? Har du aldrig hört talas om försäsongsträning?
Har det aldrig gått upp för dig att vi talar om heltidsproffs som har detta som sitt jobb likväl som din avdelningschef och din VD och även du själv har sina jobb? Jobb där det ställs krav på att man sköter sina arbetsuppgifter. Det är precis samma sak med elitidrottare. Skillnaden är kanske den att en stor del av spelarens arbetsuppgifter består av att träna, träna och åter träna. Uppgifter som du troligtvis för din egen del ser som hobby där du kan "flexa" hur som helst. Känner du inte för att träna någon dag så är det bara att strunta i det, ingen hänger dig för det.
En annan jämförelse: Låt oss säga att du och ett par arbetskamrater har 3 veckors semester sparade och vill ta ut dem och åka till Thailand under november. Jag skulle inte tro att det hade varit några problem att göra det under förutsättning att ni lägger in om semester i god tid innan. Skulle en elitspelare kunna göra, så tror du? Han förväntas vara lojal mot klubben/laget och bara ta ut semestern under speluppehållen, vill han inte gå med på det så kan han räkna med att i första skedet hamnar i "frysboxen" för att sedan få uppmaningen att se sig om efter en annan klubb.
Jag vill med detta bara jämföra ett heltidsproffs med en person som har ett "vanligt" jobb. Det finns många fler paralleller att ta upp men jag stannar där.
Sen kan jag väl tycka att lönerna i många fall är åt helvete för höga i framför allt Elitserien men även i Hockeyallsvenskan.
Vad gäller Ottosson så tycker jag att DIF gör rätt som ställer sig tveksamma till hans fortsättning i klubben. Jag tror inte att en 36-åring som under halva livet har spelat spelat på mycket hög svensk nivå skulle ha så mycket kvar att ge, mättnaden skulle nog visa sig ganska tydligt i oc med degraderingen till AS. Oavsett hur mycket djurgårdshjärta han har och hur lojal han har varit. Bättre att satsa de pengarna på ett par hungriga unga spelare som är på väg uppåt i karriären. Spelare som ser AS som ett stort skyltfönster mot sin framtida karriär.

vr6power sa...

Hockey var förut en hobby utan betalning så att få 70tusen i månaden idag bara för att göra någonting man tycker är roligt är jävligt bra betalt.

Marie jag brukar gilla dina intervjuver men nu är du alldelens för partisk för Otto och är nog på djupt vatten med dina egna sanningar och spekulationer, Du är för mkt vän med spelarna tyvärr.

Calle sa...

1. Hockey är ingen hobby, det är ett jobb. Dagens hockey kräver att man struntar i en relevant utbildning för att satsa allt på ett kort. Bara för att man satsar betyder det inte att man blir stjärna.

2. Att vara hockeyspelare innebär att man får en hög lön - under den tiden av sin karriär där man är tongivande i serien. Att få en "hög" lön under 10 år är inte att jämföra med ett "vanligt" jobb där lönen sakta men säkert ökar fram till pensionen.

3. Snacka inte om "om det handlar om några tusenlappar hit eller dit kan han skita i det!!". Han har ju för fan också räkningar att betala, och en högst oviss framtid som yrkesman utanför hockeyn.

4. Att Ottosson har ett Djurgårdshjärta är det inget tvivel om.

5. Idag har lönen kommit, jag kommer sätta över någon tusenlapp så att vi får se Ottosson i DIF igen.

Tack för en bra artikel Marie, gillar din unikt ärliga stil i hockeyvärlden.

Calle sa...

Glömde en punkt.

6. Kom ihåg Ottossongate när ERA chefer kommer in och säger att det börjar gå lite sämre, så att en lönesänkning med 50% kanske vore på sin plats. Kom inte och säg att ni skulle godta det på direkten då.

Frank sa...

Calle: Skillnaden är att en halvering av en lön på 25 000 kr kontra en lön på 140 000 kr... aldrig funderat på det? Försök att leva på drygt 8000 i månaden när skatten är dragen jämfört med 63 000 kr i månaden när skatten är dragen. 63000 kr i månaden kan man leva gott på. Misstaget som Ottosson och många med honom har gjort är att de varit för spendersamma. De borde ha stoppat undan i runda slängar 10-15 000 i månaden till svårare tider som nu... Så det är tamejfan jävligt girigt att tjabba om några få tusenlappar mer eller mindre. Sen kan väl Ottosson tvinga ut hans folkskygga fruga på arbetsmarknaden också så kan hon också dra in lite stålar till hushållet i stället för att vi skattebetalare ska stå för hela hennes uppehälle.

Marie Hallman sa...

Jag känner att jag sagt det jag har att säga nu men stort tack för alla kommentarer! Intressant att läsa tycker jag. Bra med engagemang oavsett åsikt. :))

När det gäller löner så önskar jag att de vore officiella men då ska det vara så för alla, som i NHL, inte att man lyfter fram någras löner. Tycker jag.

Anonym sa...

Hej, jag tycker Dif har gjort fel, här har vi en kille som vart Dif trogen och som vill va med och föra upp vårt älskade lag igen, och då beter dom sig illa i förhandlingen, dåligt, vem fan får vänta 2 månader på Scania eller vilket jobb som utan svar? Och ni som säger han borde tagit 70000 ni kan dra åt skogen, det var direkt efter säsongen det budet kom, och givetvis tar han inte det då, utan försöker höja det som vem som gjort i det läget, och varför ska han ha mindre än nån annan när han vart en av dom bättre dom flesta åren? Och ni som jämförmed eran lön på 20 tusen, lägg ner, det är andra summor i ishockey än som montör tex, inse det!!! Ge Otto 50% av förra året så vi kan gå vidare, va fan är problemet? Dif för evigt!!!

Katamso sa...

Fortfarande skandal hur DIF har skött det hela. Om vi fortsätter med den inställningen så skiter vi på oss! Lojalitet ska gå åt båda hållen!!! Jag kan inte svara för vilka summor det handlar om mer än vad man kan läsa här. Men självklart ska man kunna få komma med ett motbud i en förhandling. Om Otto nu va en av dom "viktiga" pjäserna man ville bygga laget kring från början så kanske man skulle ta o säkra upp dom direkt o inte bete sej som man gjort från DIFs sida. Den här killen har lagt hela sin karriär o hela hjärtat till klubben o skölden. Det e skamligt hur man skött detta DIF. Med fansens insamling, se till att ge Otto ett vettigt anbud så vi kan gå vidare!!! Utgångsbudet från början eller bättre. Men fan inte sämre!

Tompa sa...

Ja det var ju verkligen ädelt av spelarna att inte kräva att deras gammal kontrakt skulle gälla, en leta eloge till dom, vilka hjältar alltså jag kräver tröjhisning till samtliga!

Anonym sa...

Ha ha ja och bästa platserna och extra stora tröjor till Carlsson och Almtorp! DIF ikoner

Jerker sa...

Hur går det med målvaktsrekryteringen? Hört något? Jag vet att de ville ha Mika Noronen men han ville inte spela i allsvenskan. Säsongen rycker ju allt närmare och att gå in i säsongen med bara Reideborn känns inte bra.

Anonym sa...

Säkra källor? Du har ju kopierat aftonbladets senaste artikel och sedan lagt in egna tankar och kommentarer. Finns ingen ny fakta som inte stått på aftonbladet/expressen.

Anonym sa...

Bra och nyanserad artikel. Viktigt nu är självbilden. Först skulle Dif hå till final, sedan i varje fall till slutspel. Kvalspel fick inte nästan inte sägas. Att åka hur var otänkbart. Efter finalserien med HV71 fick DIF hybris och man hade glömt hur Säcken fick kämpa för att klara kontraktet. Nu verkar allt vara inställt på att gå upp direkt. Hur realistiskt är det. Ett nytt lag, halverad budget, allmän kris, målvaktskris. Och som grädde på moset den uppslitande Ottohistorien som i värsta fall bara skapar förlorare. Men undantag av insamlingen. Så låt Otto få en sista säsong med gamla gänget. Eller se till att han ställer upp nu när så många andra gjort det. Det här blir i alla fall sista säsongen med gänget. De är för gamla för ES som blir en kamp för kontraktet. Och för dyra för Allsvemskan.

Katarina sa...

Summorna på elitseriespelarnas lönekuvert må vara höga men att jämföra löner för olika branscher är att tala om två olika saker. Att Ottosson målas ut som girig för att han vill ha en marknadsmässig lön i jämförelse med sina lagkamrater är bara mer än rätt. Fråga en programmerare med 10 års erfarenhet om han vill ha en sjuksköterska med 10 års erfarenhet lön??

Katarina sa...

Det skulle naturligtvis stå:
Att Ottosson målas ut som girig...//... Är orättvist.
Alternativt:
Att Ottosson vill ha en marknadsmässig lön är inte mer än rätt.

Anonym sa...

Det är klart- presenteras måndag.

Anonym sa...

Vad e klart???

Marie Hallman sa...

Tompa: Han har inte krävt att gamla kontraktet skulle gälla. Han ville ha samma deal som övriga laget dvs runt en halvering av lönen. Viss skillnad på fakta där.

Marie Hallman sa...

Jerker: Nej, har inte hört något.Tog mig en ledig vecka långt uppe i norr har försökt jobba så lite som möjligt men visst brinner det i knutarna nu.

Anonym: Kopierat EXP/AB? Eh nej. Jag har mina källor, Ros på bladet har sina, vi har olika syn på det källorna säger däremot.

anonym: ja självbilden blir intressant, men jag hoppas och tror alla insett läget nu!

I övrigt, tack för alla åsikter! Vi får se var det bär