torsdag 30 november 2017

"Vi offrade oss och gav allt"

Det pratas ofta – helt naturligt – om vikten av att ta många skott i ishockey. Men många skott är inte allt.

När SSK vann med 4-1 mot Västervik borta var det frukten av ett lojalt och uppoffrande lagspel, en stängd box i numerärt underläge och tagna chanser i power play som resulterade i tre nya poäng.

”Riktigt tufft! Det tar på krafterna att hela tiden få döda utvisningar. Men vi offrade oss och gav allt. Det var kul att se, säger backen Jonas Liwing till LT.

Just Liwing gjorde poäng för femte matchen i rad och ska vi dra några sviter så har  SSK nu vunnit sex raka bortamatcher. Man är seriens formstarkaste lag med poäng i tretton av de fjorton senaste matcherna.

Mot Västervik var det Victor Andersson, framspelad av Nicklas Heinerö som inledde målskyttet.

Thomas Valkvä Olsen ökade på i andra och är nu uppe på tio mål. Alla efter tränarbytet…
I tredje fyllde Lucas Carlsson och Thom Flodqvist på i det som blev en 4-1 seger.

SSK åkte på en utvisning i slutet av första och drog på sig fyra stycken i andra varav ett lagstraff på grund av för många spelare på isen. Den nesligaste av utvisningar (möjligen ihop med puck out).

Men det boxplayet och de fyra  ytterligare som följde i tredje påverkade inte SSKs förmåga att vinna den här matchen. Tvärtom. Västervik hade överlägset mest skott 23-6 i andra perioden men det var SSK som gjorde det enda målet. Väldigt starkt att stå pall där.

I tredje perioden fick istället SSK chansen i powerplay. Och tog chansen två gånger om. Först i fem mot tre och sedan i fem mot fyra.

Man kan inte säga annat än att Ulf Lundberg lyckas få alla med på vagnen. Imponerande!

SSK gick efter 4-1-segern förbi Modo och Almtuna upp till sjätte platsen i tabellen.