fredag 17 november 2017

For the record : AIK o SSK med varsin trea

(Domaren på bilden har inget med resultatet att göra... skojar bara men en arkivbild är det. FOTO JESPER ZERMAN)

 Har inte hunnit skriva något om AIKs seger över Timrå och SSKs seger över Troja i går, onsdag. Får bli några korta rader bara, först ut AIK där tränaren Thomas Mitell lyfte fram inställningen:

”Arbetsmoralen och kampviljan här på Hovet var den bästa på länge. Vi har visat den på bortaplan, kul att få visa den för hemmapubliken också” sa Mitell efter 3-1 mot serieledarna.
Gnaget som haft väldigt svårt hemma håvade nu in fjärde hemmasegern av nio möjliga den här hösten.

Anton Holm stod för två mål (1-0 och 3-1) och en assist när Max Lindholm gjorde 2-0 efter ett fint klappklappspel.

Det som fastnar på näthinnan är dock Christian Sandbergs bakom ryggenpassning vid 3-1 målet. Ett mål där Holm själv drog upp anfallet, lämnade pucken till Lindholm, som lade fram den till ”Sampa” som i sin tur passade bakom ryggen till Holm som direktsköt in. Eller som Anton Holm själv förklarade för AIK:s hemsida

”Man får tacka Sandberg. Han gör någon typ av spinnorama droppass sedan är det i princip bara att försöka raka in den, det är skönt”

Holm ligger just nu – tillsammans med Björklövens Austin Farley och Oskarshamns Manuel Ågren - på delad andraplats i HockeyAllsvenskans skytteliga med nio mål.

”Vi tar med den här farten som vi hade, ska köra på och vara kvar framför mål som vi har varit i denna match,  bygga på det och försöka få lite skitmål” säger Holm i ett inslag på klubbens hemsida inför kommande match på fredag.

Thomas Mitell var förutom inställningen mest nöjd över att AIK ”kliver in mer i situationerna, åker mer skridskor, inte sätter varandra i svåra lägen. Det blir lättare att ta beslut och färre svåra situationer att hantera”

Man får anta att han väntar sig just detta borta mot Oskarshamn nu under fredagen då.

Simon Fernholm klev av matchen tidigt, med en befarad knäskada. Skulle undersökas under torsdagen. Oklart hur det gick där.

XXXX

SSK hade en lite krångligare väg fram till sin seger vid full tid mot Troja Ljungby. Spelet var väl inte det bästa under matchen heller.

Gästerna kopplade ett tidigt grepp med matchens två första mål och en 3-1 ledning inför andra perioden.

Men det är något med inställningen här med. Samma lag som i början av säsongen garanterat hade förlorat en sådan här match vägrar nu ge sig.

Två mål i andra perioden gjorde att SSK gick ifatt halvvägs in i matchen. Men Troja tog ledningen igen.

Det hejdade inte Victor Andersson som kvitterade igen, sedan avgjorde Christopher Bengtsson.

Många fina kämpainsatser men ska jag lyfta fram en så säger jag Stefan Gråhns som både gjorde mål (1-2), spelade fram till 2-3, tog fyra skott, vann de viktiga tekningarna med 14-5 och hade mäktiga 20.21 i speltid. Mycket passion och vilja där. En som visar vägen, bra!

Inga kommentarer: