söndag 12 november 2017

"Ödmjukhet är ett viktigt ord här"

(Nicklas Grossman fotad på Hovet just som vaktmästaren släck ner och materialaren Spider signalerade att nu går bussen om fem minuter!! Men Grossa var lugn ändå.  FOTO:  www.hockeymedmariehallman.se)

Det är inte alltid det hjälper att byta tränare, faktum är att det oftast inte hjälper men med SSK finns verkligen ett före och ett efter.

Men det är inte bara tränarbytet som har lyft SSK. När Alexander Sahlin gick sönder fick – eller snarare tvingades – George Sörensen kliva in och täcka upp för båda två på något vis. Det blev en hit. 


Mot AIK tog han sin tredje nolla för säsongen – med god hjälp av hårt jobb från utespelarna som gjorde att han såg det mesta som kom. Men ändå! Vilken monsterzon SSK:s målvakt är inne i.

Nu pratade jag faktiskt inte med honom utan med Nicklas Grossman, jag ville få en sammanfattning/helhetsbild av första sjutton matcherna och där kändes rutinerade Grossa som den som har bäst koll.

Blev ett snack om just 2-0 vinster, om AIK, om Sörensen och hans tre nollor, om tränarbytet och kalabaliken där, om resultat kontra hur spelet ser ut, om målvaktslugn som smittar, ödmjukhet, egna säsongen där det både blivit mål mot Björklöven och nu mot AIK för den vanligtvis defensive backen, vad SSK har lyckats bäst med så här långt och behöver jobba på så framöver samt inte minst om vikten av att ”komma hem” Harmoni som aldrig kan underskattas. Med mera!

Det snacket hör ni här nedan.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: