måndag 6 november 2017

"Det var verkligen magiskt"


Han önskade sig lite istid. Det blev fyra minuter 55 sekunder och visst hann Jesper Lindén med ett mål också.

”Det var bara att skjuta - att den gick in var jättekul” säger forwardstalangen till SSK:s hemsida.


Nu blev det varken seger för SSK eller ens en värst rolig match – ska jag var ärlig så var det en ganska tam historia i Scaniarinken där SSK aldrig kom upp i nivå med Björklöven.

Det var lite känslofattigt, lite ”baksmälla” efter festen mot Leksand senast det spelades hockey i Templet. Björklöven kändes mer på tå.

Men det fanns saker att glädjas åt ändå för SSK-fansen. SSK kom in i matchen klart mer taggade i tredje. Jacob Spångberg fick sånär in en puck utöver de mål som Jesper Lindén (1-3) och Victor Andersson (2-3) gjorde i slutperioden.

Och så fanns där Jesper Lindén. Nittonåringen som har klassiska IK Göta som moderklubb, som fostrats dels i SDE men framför allt även i SSK:e J18 och J20 lag.

Jesper är lagkapten i SSK:s J20 lag och har så här långt in på säsongen noterats för 14 mål och sex assist på nitton matcher.

Nu fick han komma in uppsatt som extraspelare, fick göra sina första byten i a-laget och matchen i andra perioden och njöt av att få förtroendet:

-Det var verkligen kul. Man känner verkligen av publiken ska du veta. Det var verkligen magiskt, säger Jesper i intervjun med hemsidan.

Känslan när han gjorde det där 1-3-målet?
-Var ganska overklig faktiskt. Jag var som sagt glad om jag fick någon sekund på isen i matchen så att få hänga en var riktigt, riktigt roligt.


För SSK var detta andra förlusten på tre matcher. Men lyfter man blicken lite så har SSK sju segrar på de tio senaste matcherna. Sju vinster där en har kommit på övertid, en på straffar och resten under full tid.

De tre förlusterna är dels en på straffar mot Leksand förra veckan och dels två vid ordinarie tid (Vita Hästen borta och nu Björklöven hemma).

SSK:s nästa match blir mot AIK på Hovet. Till den matchen har nu AIK och SSK kommit överens om att de som har säsongskort får möjlighet att gå gratis på matchen. Det är ett begränsat antal platser så första till kvarn.Läs mer  HÄR om det.

Inga kommentarer: