tisdag 7 november 2017

"Alla som är med här är tänkbara OS-namn"

 (Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten Tre Kronor. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Drygt tre månader kvar till OS i Pyeongchang och nu är arbetet så klart i full gång för Rickard Grönborg och kompani för att sätta ihop den bästa OS-trupp som går.

NHL-spelarna kommer som bekant inte att delta utan det är spelare från SHL, KHL (om det nu inte skiter sig där också), NLA framför allt. Så Karjala Tournament som spelas den här veckan är ju en klar indikation på vilka som är intressant som en stomme i OS-truppen.


Några kommer komma till, några kommer falla bort  (är ju Channel One Cup kvar också att testa spelare i och skador och ja ni vet) men just de här Euro Hockey Tour turneringarna känns ju ovanligt roliga att titta på. Bara en sådan sak som att Kanada är med i vinter!

Jag var på presskonferensen då Tre Kronor trupp till Karjala Tournament presenterades och tog ett snack med assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Där och då var inte Marcus Högström med, han kom in som reserv ett par dagar senare men jag valde att inte radera utan ha kvar min fråga till Garpenlöv om DIF-backen bara för att det är kul att höra hans tankar om Högström.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Blev snack om hur man bygger en trupp, tankar inför Karjala Tournament och Channel One Cup, karaktärsdrag Tre Kronorledningen söker i de spelare som väljs ut, lite om hur man arbetar under säsongen, bristen på bra centrar, några särskilda spelare som jag gillar lite extra och hur ska Rasmus Dahlin palla med SHL, CHL, JVM, EHT och OS – allt inom tre månader? Med mera. In och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Tre Kronors matcher i Karjala Tournament:
Onsdag 8 nov: Sverige-Tjeckien, spelas i Örebro med nedsläpp kl 18.00
Fredag 10 nov: Kanada-Sverige, spelas i Helsingfors med nedsläpp kl 17.30
Lördag 11 nov: Finland-Sverige, spelas i Helsingfors med nedsläpp kl 16.30


Truppen till Karjala Tournament (som den såg ut 7 nov 2017):

Inga kommentarer: