lördag 18 november 2017

"Äntligen! Nu är ägget kläckt!

(Brynäs lagkapten har äntligen spräckt sin målnolla för säsongen. Foto Skärmdump Cmore highlights som man kan se HÄR)

Inte lätt att bli klok på säsongens upplaga av Brynäs.Gävlelaget kändes nere i brygga, inte minst efter 1-3 mot Malmö i går fredag så bara... pang vinner man hemma med 5-3 dagen efter mot samma Malmö.

Efter säsongens snabbaste 1-0-mål, mål av en som inte ens märkte att han gjorde det och trots tung press från gästerna i tredje.

Jag hittar ingen länk till slutsignalstexten så den får ni här nedan. Länk till den längre texten där jag har pratat med Marcus Ersson och även tagit med ett klassikercitat av Jacke Blomqvist från C More, hittar ni bland annat här...

... På Metro.se

....på svd.se

...på corren.se

och på SVT Gävleborg.

Slutsignalstexten för TT-Tidningarnas Telegrambyrå.

GÄVLE
Nästjumbo och en blytung rad med hemmaförluster.
Brynäs behövde något extra för att lyfta och vinna mot Malmö (5–3) inför den hårt prövade hemmapubliken.
Då satte Kevin Clark tonen med snabbaste SHL-målet för säsongen.
– Vi sa att vi ska ge dem en överraskning direkt här i första perioden, mös Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist i C-mores pausintervju.
För visst ställde matchens första skott gästerna
Malmö hade visserligen vunnit tekningen men Simon Bertilsson lyckades sno åt sig pucken i egen zon, och skickade den via Christopher Liljewall till Kevin Clark som bombade in 1–0 efter bara sexton spelade sekunder.
Kanadensaren Clark är därmed, enligt domarna.se, SHL:s rappaste målskytt så här långt på säsongen.
Nu har Brynäs visserligen gjort första målet i flera matcher utan att lyckas vinna för det.
Och såväl Kevin Clark som Aaron Palushaj har inlett målskyttet för Brynäs i lagets två tidigare möten med Malmö i höst utan att få segerjubla.
Skånelaget vann ju med 5–1 hemma i september och 3–1 hemma så sent som under fredagen.
Men i tredje mötet blev det till slut seger för Brynäs efter en förstaperiod där det spräcktes ett par efterlängtade nollor.
Sjundebacken Marcus Ersson gjorde sin 48:e match i SHL och drog när matchen stod och vägde i slutet av första perioden till med ett skott som visslade in bakom Malmömålvakten Jonas Gunnarsson (2–0).
Detta i samma veva som 20-åringen vände skytten ryggen till spelet och ovetande om sin fullträff åkte till båset noterad för sitt livs första SHL-mål i karriären.
Två minuter senare var det Jacob Blomqvists tur att spräcka en målnolla – för hans del för säsongen (3–0)
– Äntligen! Nu är ägget kläckt, jublade Brynäskaptenen.
Malmö hade en stigande formkurva under matchen.
Blev frånåkta i första, satt mest i utvisningsbåset i andra och satte press med i tredje med två reduceringar men Brynäs fick ändå poängen och sista ordet efter att Aaron Palushaj stängt matchen med 53 i tom bur med 1.12 kvar av tredje.