söndag 19 november 2017

Femetta för AIK i andra raka hemmasegern

 (Anton Holm gjorde sitt tionde mål för säsongen. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIVFOTO)

Västervik kom till Hovet med tre storsegrar: 6-3 mot Pantern, 5-1 mot Almtuna och 5-1 mot Tingsryd. Kändes inte alls rimligt när man såg de två första perioderna under söndagens match mot AIK på Hovet.

Gnaget hade 10-3 i skott i första. Hade 20-4 (!) i andra och lite mer jämna 10-12 i tredje då gästerna plötsligt vaknade till, reducerade och ett för en stund lyckades sätta press på AIK.


Det blev en lite märklig match att titta på när det såg ut som det gjorde. Västerviks startmålvakt jonas Fransson bjöd dessutom på en assist vid Eric Castonguays 2-0 mål.Fransson var bakom mål och skulle skicka iväg pucken men verkade inte se att det var AIK-spelare närmast honom. Pucken studsade till, hamnade hos Castonguay som inte kunde annat än näta i den tomma buren.

AIK fick en straff också, i spel 4 mot 5 efter att Oscar Drugge riktat ett slag mot Emil Lundbergs klubbskaft när han kom fri med Fransson. Jens Jakobs tog straffen och satte den efter visst snirklande. Han har gjort den förr och den funkar fortfarande. Lite tufft då att speaker och jumbotron baserade ut att ….trumvirvel … Axel Holm hade gjort målet. Eh. Blev visst någon hopblandning av 26 och 36 där…. För sedan kom det en rättelse, som tur var.

Anton Holm var först ut med målandet på Hovet. Nu är han uppe på tio fullträffar. Fortsätter ligga där uppe i skytteligan. Jag förstår inte de som klagar på att han inte gjort fler mål. Just nu delar Holm andraplatsen i HockeyAllsvenskans skytteliga med Austin Farley och Manuel Ågren. Endast Rickard Palmberg har gjort fler mål (12 stycken).

Och när jag ändå är inne på målgörare. Jesper Frödéns klipp i direktskottet som gav 5-1 skojar man inte bort. Nye backen Clay Wilson assisterade där (andra ass) samt gjord 4-1 på ett backskott. Det borde han göra fler gånger. Bra tryck i det skottet.

Bra tryck var det för övrigt även i det skott som gick rakt i ansiktet på AIK-backen Eric Norin. Puckar styrs ju då och då upp i fejjan men detta var skott och projektil rakt i ansiktet.  Norin hann nog se vad som var på g, för han försökte vända bort huvudet men fick det rätt på ena käken. Eftersom man befarade en spricka fick Norin åka och röntga direkt och som det såg ut på de bilderna har han haft en enorm tur. Ingen fraktur vad det verkar och tänderna kvar (lite osäker på det sista men det lät så på de första rapporterna).

Apropå backskador i AIK så råkade ju Simon Fernholm ut för en otäck skada i senaste hemmamatchen mot Timrå i veckan.

En skridsko hamnade fel och skar upp en sena i knävecket. Simon opererades enligt den info jag fick idag under just söndagen. Sedan väntar 5-6 veckor där han inte får göra någonting. Därefter ska det göras ny bedömning om han kan börja om med rehab eller måste vänta, allt hänger dels på den ihopsydda senan men också på sårläkningen. Trixigt ställe, inte minst när man är hockeyspelare och böjer, vrider och vänder på knäet/benen hela tiden.

(Eric Norin fångad i en annan match. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - VÄSTERVIK 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Linus Lundin, AIK 94,12% och Jonas Fransson, Västervik 90% och Viktor Östlund, Västervik 83,33 %. (Östlund kom in efter andra pausen).
PUBLIK: 3 350
DOMARE: Wolmer Edqvist  

BÄST I AIK
MMM Jens Jakobs, f och Anton Holm,f
MM Eric Castonguay, f
M Robin Axbom, b

BÄST I VÄSTERVIK: Dan Pettersson, f och Lukas Löfquist, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (11.09) Anton Holm (Filip Windlert, Christian Sandberg)

ANDRA PERIODEN
2-0 (03.20) Eric Castonguay (utan assist)
3-0 (11.51) Jens Jakobs (straff)

TREDJE PERIODEN
3-1 (05.17) Lukas Löfquist (Conny Strömberg, Dan Pettersson)
4-1 (11.12) Clay Wilson (Kalle Jellvert Jens Jakobs) Spel 5 mot 4
5-1 (12.36) Jesper Frödén (Eric Castonguay, Clay Wilson)

SKOTTEN I MATCHEN:  42-17 (10-3, 20-4, 12-10)

 (Linus Lundin. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIVFOTO)

Citatet
”Det blev lite långtråkigt där nere”
(AIK:s målvakt Linus Lundin fick stå och frysa i målet när AIK vann skotten med 10-3 respektive 20-4 (!) under de två första perioderna.)

FLER FINA BILDER AV JESPER ZERMAN FINNS HÄRInga kommentarer: