måndag 6 november 2017

For the record, AIK DIF SSK ...

Var tre matcher som jag inte hann med att skriva om i helgen. Här är några kortkorta rader om dessa i tidsordning.

Fredag 3 november: Tingsryd-SSK 2-5 (1-2, 1-1,0-2)
Målskyttar SSK: ThomasValkvae Olsen, Thom Flodqvist, Henrik Nyberg, Nicklas Heinerö, Jacob Spångberg. George Sörensen stod i SSK:s mål.

# Henrik Nyberg noterades för sitt första mål för säsongen. Fredric Weigel assisterade där liksom när Valkvä Olsen och Thom Flodqvist gjorde mål.

# Henrik Malmström råkade ut för en skada som såg väldigt otäck ut då blodet rann men hade tur i oturen. Skulle rensa bort puckenmen kom i vägen när målvakten George Sörensen slängde sigför att ta en puck.Danskens ena skridsko flög upp i ansiktet på Malmström som efteråt berättade att han sydde några stygn och  hade tur att skenan inte tog i ögonen. Han återvände för övrigt och spelade i tredje perioden.

#SSK som haft svårt att göra mål gjorde nu fyra av sina fem mål i powerplay. Kopplade greppet i andra och drog sedan i från i tredje.

Lördag 4 november: Färjestad DIF 2-1 (1-0, 0-0,1-1)
Målskytt DIF: Calle Ridderwall - som gjorde sitt första mål för säsongen.

# Djurgården hade inte alls samma fart och tyngd som dagen innan. Var otajmade speciellt i de två första perioderna Färjestad var desto mer på tårna täppte snabbt till de luckor som Djurgården lyckades skapa. DIF lyfte spelet i tredje men Färjestad var för bra för dagen.

# DIF bytte målvakt till matchen.Joacim Eriksson som stod på Hovet fick vila och Adam Reideborn fick ta vid. Gjorde en bra match, tog 29 av 30 skott. Dick Axelsson satte sitt 2-0 mål i tom kasse. Adam hade betydligt mer att göra än Stefan Seen i Färjstadskassen som bara fick 17 skott emot sig.

# Erik Valli Walterholm var inlånad från J20 där han öst in poäng - så här långt 10 mål och 13 assist på arton matcher i J20 SuperElit. Var ombytt även hemma mot Färjestad men fick inte spela en endast sekund då, det fick han nu med total istid 06.55.

Lördag 4 november: AIK-Almtuna 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
Målskytt AIK: Christian Sandberg som gjorde AIKs enda mål i spel fem mot tre sju minuter in i tredje perioden

#AIK vann skotten 35-22 men lyckades inte alls med avsluten. Noterades för nitton skott i andra där Almtuna kom upp i sju skott och då ska man väl få in något kan tyckas.

#Nye backen Clay Wilson debuterade för AIK. Var efter matchen inte så värst nöjd med varken det egna spelet eller lagets. Han påpekade bland annat (i en intervju på AIK:s hemsida) att han bland annat ville se bättre energi redan från start och att det var frustrerande att själv inte leverera en hundraprocentig insats

# Det är lite lattjo det här men AIK vann alltså de fyra första matcherna, förlorade de fyra efter det, vann de fyra efter det och är nu uppe i tre raka förluster.
Målskillnad fyra första vinsterna: 12-5
Målskillnad fyra första förlusterna: 9-17
Målskillnad fyra senaste vinsterna: 22-4
Målskillnad tre senaste förlusterna: 5-10
Nu undrar man ju.... hur match fyra på onsdag, borta mot Tingsryd ska sluta. Bryter AIK mönstret?