fredag 17 november 2017

50/50 för AIK

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

En drömstart, två kalasfrilägen signerade Nils Höglander och Max Lindholm, ett par finfina räddningar av Linus Lundin. AIK spelade sådär bra på bortaplan som man har gjort större delen av säsongen – i halva matchen.

Sedan vete f... vad som hände. Tålamodet tog kanske slut? Men den där inställningen som det har handlat så mycket om sedan försäsongen…. Ja var tog den vägen?


7.13 in i tredje var Niklas Johansson knivskarp när han drog på sig alla AIK-spelares blickar men istället för att skjuta passade en bortglömde Joakim Hagelin som satte 2-1 i öppen kasse. Typ.

12.31 in i tredje gjorde Niklas Johansson 3-1.

Sedan var det tack och hej och när går bussen hem? Har den redan gått eller?

13.24 satte en av de talangfulla bröderna Elvenes (Ludvig i detta fallet) 4-1.

14.15 Kunde Niklas Johansson räkna in sitt andra mål för kvällen.

Förlora, det gör man men varför är det – trots Mitells eviga betoning på konsekvens – så svårt för AIK att spela just… konsekvent? Jag kanske låter grinig här men det känns som AIK vaskade chansen till tre poäng och därmed det som hade blivit en topp fyra placering.

Nu ligger man sexa med ett nytänt SSK inte bara flåsande utan snarare vrååååålandes i nacken.

Tabellen är för övrigt galet jämn. Det skiljer bara sju poäng mellan ettan Timrå och sexan AIK. 

Kommer bli en spännande vinter detta. Och då har man inte råd att tappa fokus ens ett byte. Det kostar så otroligt mycket.


Efter fyra vinster, fyra förluster, fyra vinster kom tre förluster, en vinst, en förlust, en vinst och en förlust. Lite 50/50-läge för AIK just nu med andra ord.

Inga kommentarer: