söndag 19 november 2017

" Det ska vara jobbigt att komma hit"

 
Jens Jakobs. Straffen satt där den skulle! FOTO:  www.hockeymedmariehallman.se

Söndagens 5-1-seger var viktig för AIK på många sätt. Det var bland annat andra raka hemmasegern och för AIK som under hösten spelat som bäst borta och har haft det kämpigt hemma börjar nu får ordning på spelet på Hovet också.

AIK har så här långt sex vinster och fyra förluster = 18 poäng borta men har nu i och med söndagens femetta även samlat ihop fem treor, noll oavgjorda och fem förluster = 15 poäng hemma.


”Bra men inte godkänt för att vara AIK” säger Jens Jakobs självkritiskt. Exakt vad han menar hör ni i klippet nedan.

Just Jens Jakobs gjorde 3-0 på en straff mot Västervik efter att Oscar Drugge klappat till Emil Lundbergs klubba precis när han skulle skjuta, vilket gav AIK straffen. En straff som Jakobs känner sig minst sagt bekväm ut. Funkar hvergang.

32-åringen gör för övrigt en av sina bästa säsonger i karriären. Det flyter på poängmässigt men framför allt spelmässigt, där det riktigt lyser om honom.

Så här är ett snack med Jens Jakobs om: behovet av hemmasegrar, hur han vill att AIK ska spela – framför allt hemma, powerplaymål, den där straffen, egna säsongen och det sköna självförtroendet och förtroendet från tränarna som lyft honom,  kemin i kedjan med Jesper Frödén och Eric Castonguay, om mötet med Leksand på fredag…. Med mera. In och lyssna.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Fotnot: Jens Jakobs står just nu på 7+8=15 p, Eric Castonguay har 9+11=20 p och Jesper Frödén 6+8=14 p. Kedjan har tillsammans gjort 22 av AIK:s 60 mål.Inga kommentarer: