onsdag 8 november 2017

"Det kommer gynna oss i framtiden"

(Max fotad vid en annan match. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Fyra vinster, fyra förluster, fyra vinster, tre förluster… och sedan bröt AIK ”sviten” eller trenden eller vad man ska kalla det och vann med 3-0 borta mot Tingsryd.

Det var en av AIKs bättre bortamatcher den här säsongen med ett disciplinerat men ändå kreativt spel från Gnagets sida.


AIK vann skotten med 36-21 och höll ihop laget bra även om Tingsryd också hade ett par fina chanser.

Lägg därtill att Erik Källgren höll sin första nolla i HockeyAllsvenskan för AIK, tog 21 skott.

Det var kul att se Max Lindholm spela. Han fick förtroende från Mitell inledningsvis, men hade för några veckor sedan ett par, tre matcher med väldigt begränsad speltid, men bet ihop, kämpade på och har sedan fått mer och mer förtroende igen. Var idag uppe i 16.06 i istid. Pratar själv om att lära sig läxor och visar både vilja och passion. Kul att det lönar sig.

Viktiga poäng var det också för AIK. Det är taaaaaaaaaaajt värre i serien just nu och lagen åker hiss upp och ner så det gäller att hålla i och AIK är just nu trea, bara tre pinnar efter tvåan Pantern. Samtidigt är det bara fyra poäng ner till nian Vita Hästen.

Jag ringde upp Max Lindholm och pratade om målet där han faktiskt hade en andraassist. Vi pratade om den där sviten, speltid, om att lära sig läxor, att lyckas behålla en hög lägstanivå, vad Mitell gör, Erik Källgrens nolla. Med mera.

In och lyssna här:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: