lördag 27 juni 2009

Bra jobbat Brynäs

Det kom ett pressmeddelande från Brynäs.

Klubben som först gjorde stora pengar på sin nya arena, för att året efter (med Leffe Boorks stortruppsexperiment) gick fett back men som nu åter vänt röda minussiffror till svarta plusdito i bokföringen.

Kul tycker jag, om inte annat för att det visar att det faktiskt GÅR att göra något åt ekonomin.

I pressmeddelandet står det bland annat att Brynäs, genom ett åtgärdsprogram som bland annat innebar sänkta kostnader i hockeyföreningen med tio miljoner kronor, förbättrade sitt resultat från minus nio miljoner kronor förra året till plus 3,6 miljoner kronor i år. Klubben har med andra ord förbättrat sitt bokslut med 12,6 miljoner på en säsong.

Möcke bra! Som fotbollstränaren Svennis Eriksson brukar säga...

Finns fler positiva tecken i bokslutet, kassaflödet från rörelsen (dvs Brynäs IF plus Brynäs Arena AB)har till exempel vänts från minus 0,3 mille till ett plus på 16,3 miljoner kronor. Och Brynäs har klokt nog använt det överskottet till att bland annat amortera av lån som klubben har.

I pressmeddelandet kan man även läsa att koncernens (alltså Brynäs IF + Brynäs Arena AB) soliditet har förbättrats från 15 % till 28 % och att moderföreningens egna kapital har ökat från 5,5 miljoner till 8,5 miljoner.

Som sagt bra jobbat Brynäs och läge för andra klubbar med lite tyngre läge att slå en signal och få lite tips och råd kanske? Jo jag vet att Brynäs har en arena som bland andra DIF och AIK inte har, och det har de glädje av nu men det finns ju fler än Stockholmslagen som har det kämpigt och det är som sagt glädjande att se att det faktiskt går att vända minus till plus.

1 kommentar:

Stefan sa...

En kommentar om att Brynäs har en egen arena som dom har glädje av. Brynäs arenbolag har det faktiskt ganska tungt och hittills så har inte Läkerol Arena visat sig vara den ekonmiska injektion som man hade hoppats på, snarare tvärtom. Men det känns som att det är på väg åt rätt håll.