måndag 29 juni 2009

... och nummer ett är...

...John Tavares. Sitter framför tv:n mitt i natten och spanar in NHL-draften. Var lite longörer innan det blev någon action men när det äntligen var dags för spektaklet att dra igång på riktigt så stegade NY Islanders bossen Snow fram och berättade att nummer ett i draften 2008 heter ...tadah....John Tavares.

Inte helt oväntat.

Efter att ha kramat och blivit grattad av halva publiken klev Tavares till slut upp på scenen. Skakade tass med allt och alla och drog på sig NY Islanderströjan.

Upplägget i TV-sändningen (ESPN america/TSN via Canal Plus) var samma som vid en Oscarsgala. Kamera på de fyra hetaste namnen så man kunde se minerna på dem när namnet äntligen kom upp.

Blev inget tal på scenen dock av Tavares (inte som man fick se i tv i alla fall), däremot en intervju direkt på tröjpådragningen i tv.

"Jag hade ingen som helst aning om att de skulle ta mig, han har det bästa pokerfejset jag någonsin sett" sa Tavares om Islandersbossen.

Som sedan skämtade och sa att "det var för att Tavares lät mig vinna i golf som vi tog honom, ha, ha, ha."

Skedde lite dealande och köpslagande mellan Anaheim och Philadelphia efter att Islanders valt Tavares... fascinerande att de står på scenen och gör affärer (bland annat en trade av Chris Pronger !) mitt i alltihop. Fascinerande att det är 10 000 åskådare på plats också! Helt sanslöst.

Sedan blev det äntligen dags för val nummer två i draften och när Tampa Bay väl annonserade sitt val så blev det svenske Modobacken Victor Hedman. Inte heller helt oväntat men kul, grattis!

Hedman berättade i sin intervju att mamma lurade honom att bli back istället för målis när han var liten... att han var glad att Tampa valde honom.. och att han inte kände någon press att komma till ett lag som haft problem med backarna.

För er som inte orkade sitta uppe halva natten för att se spektaklet finns så klart massor på webben att läsa.Här har ni en länk till listan över första rundans val : http://www.nhl.com/draft/2009/round1.html Gå in där så hittar ni mer om draften.

Inga kommentarer: