måndag 29 juni 2009

Englund utlovar fansfest 2012 och 2013

Det är inte bara näringslivet i Stockholms Stad, AEG/Globenarenorna och Svenska Ishockeyförbundet som ska känna av att det är fest under VM 2012 och VM 2013 i Stockholm (och Helsingfors).

Det lovade hockeyförbundets ordförande Christer Englund på dagens presskonferens (mer om den se inlägget nedanför).

Han utlovade dessutom en "fansfest" och vill se "fulla hus" och säger så här om vad det kommer att kosta att titta på kalasen:

– Vi tittar på lägre biljettpriser än tidigare. För nu är det för dyrt. Priserna började skena i Riga, sedan fortsatte det i Moskva och även i Schweiz (Bern) var de alldeles för dyra. Vi vill ha låga priser så att många kommer, vi vill ha en riktigt hockeyfest.

Har ni bestämt än vad det kommer att kosta?
– Nej, men vi tittar på det. Vi försöker samordna prissättningen med Finland så att vi får en liknande prisbild på båda ställena. Sedan tittar vi mycket på paketeringen, hur man kan seeda lagen så att det blir så bra och attraktiva paket som möjligt. I dag kan man seeda två lag i spelordningen, vi försöker se om man kan seeda två till.

– Vi ska även skapa förutsättningar så att man till exempel kan följa Sverige i grundspelet här och sedan åka över till Finland och följa slutspelet där.

Varför är det så viktigt att sänka priserna?
– För att vi måste få tillbaka fansen. Det har varit mycket finländare och svenskar på VM:en genom åren men senaste åren har de blivit färre och färre, det har blivit för dyrt. Nu vill jag ha fulla hus!

Andra ändringar när det gäller biljetterna?
– Ja, vi ska göra såna paket som innebär att man vet att man får se sitt lag spela. Som det är nu vet man ofta inte vad man köper för matcher. Men vi vill att om man - till exempel som svensk - köper ett paket så ska man veta att man får se åtminstone alla matcher utom en med Sverige. Man ska få veta att man får biljetter till sitt lags matcher, säger Englund.

Några som blir helt utan fest är ju Malmö. Verkar vara viss irritation där nere för att uttrycka sig milt. Så här förklarar Christer Englund hur det kom sig att Malmö som först nämnts som medarrangör med Stockholm föll bort:

– När vi sökte VM så var Malmö med som tänkbar spelort men i och med att vi började titta på om det fanns en plats där man kunde samla allt på ett ställe och såg att det var bättre att lägga allt på en ort, då blev Globenarenorna och Stockholm huvudalternativet.

Vad säger Malmö om det här?
– Ja, de gör ju inte vågen direkt, men jag ska åka dit och träffa dem nu och se vad man kan tänka sig för något annat i stället.

Varför inte ha Malmö som den enda orten?
– För att just nu har de en bit kvar att jobba med när det gäller hotell, och sånt runtomkring arenan. Vi har även tittat på synergieffekter när det gäller hospitality (sponsorsevenemang, VIP-evenemang med mera) och övrigt som att man kan förlägga en hel del evenmang nere på stan, till exempel ha en storbildsteve nere på stan som vi har sett fungerar jättebra nu med Volvo Ocean Race, så även där kändes Stockholm bättre, säger Englund.

Inga kommentarer: