måndag 29 juni 2009

Jason Krog och Darren Haydar avvaktar the Free agent frenzy

Den första juli (dvs natten mot den andra juli svensk tid) brakar free agent marknaden lös på andra sidan pölen.

Brukar vara en hektisk första dag med en och annan skräll sedan planar det ut och är även en del chicken race med i det hela.

Vem tar vem och till vilket pris? Vem har mest is i magen?

Tre av alla spelare som finns med när the Free agent freenzy drar i gång är de i elitserien hett eftertraktade backen Staffan Kronwall (nu Washington), samt poängmaskinerna Jason Krog (Vancouver/Manitoba, gjorde 30+56= 86 poäng i Manitoba i vintras)och Darren Haydar (Grand Rapids, gjorde 39+41=80 poäng i vintras).

Staffans agent Claes Elefalk har redan tidigare berättat här i Bloggen att han avvaktar 1 juli. Staffan har verkligen fått kämpa i AHL, med många skador som hämmmat honom men den här vintern har han varit riktigt bra - först i Marlies och sedan i Hersey Bears- och frågan är om det nu kan räcka till en ärlig och riktig NHL-chans eller om det är bättre att ta sikte på Europa.

Kanadensarna Jason Krog och Darren Haydar är det många som gärna skulle vilja ha också. Så här säger deras agent Pontus Noren på A.M.A Sports Agency till Bloggen om deras läge:
- Det finns stort intresse hos många lag i Europa, USA och Kanada för dem två. Men båda två kommer avvakta och vänta in att free agent marknaden drar i gång 1 juli. De kommer inte bestämma sig än utan väntar nog lite, säger Norén.

Som absolut inte vill berätta vad de spelarna har för prislapp men av vad jag hört från lite andra håll så är det inte lagen med sämst ekonomi som är närmast ett kontrakt om de båda kanadickerna väljer elitserien. Om man säger så.

Inga kommentarer: