söndag 28 juni 2009

Favorit i repris.

Vet inte hur många av er som följer Stanley Cupfinalen, men det är bra hockey! Om man nu håller sig vaken vill säga.

Det är ju själva f... att alla matcherna börjar runt 02-02.30 på natten. Själv har jag lyckats hålla mig vaken typ tio minuter in i första några gånger men sedan är det bara kört.
Går inte, hur jag än försöker.

MEN som tur var så går ju matcherna i repris! Så i morse klockan 10.00 var det bara sätta på tvn för att se CanalPlus/ESPN Europes sändning igen.

Och det var det värt. Inte bara för att Detroit vann med 5-0 (jag håller en extra tumme för Kronwall och co) utan för att det är två så grymt bra lag som möts.
Nu blev ju Pittsburgh utspelade i andra halvan av matchen men i framför allt första perioden var det riktigt bra från båda håll.

Hög fart, tekniskt spel, ytterst få avblåsningar. Det flyter på med ett härligt tempo, läckra dragningar, fina mål. Och sedan mot slutet när Pittsburgh insåg att matchen var över lite gruff.

Kul att Niklas Kronwall fick göra ett av de fem målen. Lillebror Staffan fortsätter dessutom att spela bra i AHL-slutspelet, Calder Cupfinalen där Staffans Hersey, efter matchen natten till måndag nu leder med 3-1 i matcher.
Detroit leder 3-2 i matcher. Vore ju galet kul om brorsorna fick fira varsin triumf.

Kul för Staffan också att visa att han kan han med efter efter alla år i Marlies och efter att först ha tradeats från Toronto till Washington och därefter ha skickats ner till Hersey.

Vilket väl tyvärr innebär att intresset för honom på andra sidan pölen ökar...inte bra för DIF troligen men kul för honom.

Inga kommentarer: