måndag 29 juni 2009

Sju veckor kvar...

Knappt sju veckor kvar nu till första träningsmatchen.... ah, well det kanske inte är det ni tänker på så här i midsommartider.


Jag hoppas alla hade en fin midsommar, själv var jag ute i spenaten hos ett par kompisar och körde hela midsommarracet med sillunch, snaps, tårta med jordgubbar och till och med en midsommarstång (tack Micke och Lena för en fin midsommarafton!).

Har inte hänt så värst mycket på hockeyfronten idag, midsommarafton.

Däremot tog det en bra stund att smälta att mångmiljonären Kenny Jönsson väljer att starta en biltvätt. Av alla saker på jorden som man kan göra om man har några mille på banken som backstjärnan har.

Men nu såg jag att han köper en biltvätt för att därmed bidra till att uppfylla sin nu arbetslösa pappas dröm om en egen biltvätt.


Så här säger Kenny i Sportbladet.
"Ja, det är en speciell historia. Min pappa har jobbat med biltvättar i 30 år. Men i vintras blev han arbetslös. Hans bolag blev uppköpt. Han har drömt om att få ha en egen biltvätt och nu ska vi starta en self car wash med plats för fyra bilar här i Ängelholm. Det blir en biltvätt utan personal och jag kommer inte att stå och tvätta bilar. Den kommer att sköta sig själv och sedan får pappa sköta underhåll och fylla på med schampoo och sånt där. "
Stort! Och plötsligt mer begripligt.

Hans beslut att sluta nu är dessutom självklart rätt. Om man inte känner motivation och lust är det bara att lägga ner. Hockey är ett passionerat spel och den som bara glider med och inte längre saknar passionen blir ganska snart "avslöjad". Eller hur man ska säga.

Vad jag menar är att hockey är ett spel byggt på passion och känsla och även om man är en fantastisk spelare (och människa) som Kenny så syns det rätt snart om glöden saknas. Och i den sitsen vill inte Kenniz Jönsszonz (som speakern kallade honom hela tiden under VM i Riga) vara. Det hedrar honom.


Kenny kommer lämna en stor fet lucka efter sig i Tre Kronor och en ännu större i Rögle. Jag avundas inte den som ska fylla den luckan.Krävs en del för att lyckas med det.


Apropå passion. Ni vet hur mycket jag älskar hockey. I sommar kommer jag ändra lite i mitt liv. För att få skriva ännu mer och förhoppningsvis ännu bättre om det jag älskar. Dvs hockey. Ibland måste man följa sitt hjärta även om det skär i det samtidigt som man gör det. Men det här är inget som ni kommer märka nu utan längre fram så mer info om det får ni senare i sommar. Häng med :0)!

Inga kommentarer: