söndag 5 februari 2017

Ett enda mål.

(Daniel Brodin kämpar på. En ganska talande bild faktiskt. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården vann skotten med 33-17. Rögle hade en målvakt (Anders Lindbäck) som drabbades akut av kräksjuka, la en pizza i målgården under slutet av första perioden och tvingades kliva av. Rögle hade en absurd skadelista och en tretton matcher lång rad förluster. DIF hade  - som alltid – ett fantastiskt publikstöd.

Djurgården… förlorade. Hopplöst sist i tabellen Rögle tog nämligen bonuspinnen efter  3.26 av förlängningen. Femte raka förlusten, fjärde matchen på de fem senaste där Djurgården – (i dag representerat av Daniel Brodin i målprotokollet - gör ett endaste mål framåt.


Att Micke Tellqvist gjorde en fin insats hjälper ju tyvärr inte när utespelarna inte kan få in mer än ett mål på de 33 man hade på mål.

Att det blev en rumphuggen första och en andra som spelades i anslutningen med den andra pga kräkset på isen tror jag inte spelade någon roll. Dock får ju DIF hoppas att ingen av de spelare som kom i närheten av Lindbäck i dag är kräksjuka i morgon. Är det något som sprids snabb så är det ju kräksjuka som är en luftburen och kontaktburen smitta. Inte så bra i hockey där man är så nära varandra…

Alen Bibic landade olyckligt på isen efter en minst sagt absurd krock med Daniel Brodin. Sammanstötningen skickade Röglespelaren rakt upp och sedan rak ner i isen med all tyngd från sig själv on top. Hoppas verkligen det har gått okej under omständigheterna.


Efter som både Luleå och Karlskrona förlorade har DIF fortfarande poängmässigt häng på de lag som är uppe på play in.  Men ska man vara minst där efter omgång 52 så… då måste nog något hända. Det här se ju så… orovackande lamslaget ut.

Fler fina bilder av Johan Sahlén hittas här

Inga kommentarer: