torsdag 9 februari 2017

Några snabba puckar om SSK vs Björklöven 3-5

(Anton Holm gjorde sitt 23 mål för säsongen. Viktigt inför det kval som närmar sig allt mer. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Jag såg matchen i går. Sedan däckade jag i soffan. Hade gått upp fem för att jobba men när jag slocknade i soffan så sket sig mina planer på att skriva om matchen. MEN. Här är sent om sider några tankar om SSK vs Björklöven 3-5.

Man ska kanske inte jämföra två lag genom att titta på en enda match. Men det är ju svårt att inte göra det i detta fallet då båda lagen just nu är under det nedre kvalstrecket och därmed är jämstarkt motstånd.


Nu har Löven vunnit sex matcher fler än SSK vid full tid (inklusive denna) och står just nu på 51 poäng efter 43 spelade matcher -att jämföras med SSK:s 38 poäng.

Och även om SSK gjorde första målet, var ifatt till 2-2 så är det kanske inte helt förvånande att Björklöven även drog ifrån till slut och vann. Nu var några av gästernas mål omdiskuterade, bland annat 3-2-målet där pucken var skymd för alla men där linjemännen ändå var snabbt ense om att det visst var mål. En videogranskning fastställde detta och ja ni kan klyschan. Tur är något man jobbar sig till.

Jag tycker i och för sig inte att det var så jättestora skillnader i spelet utan den största olikheten fanns i energin. Björklöven hade energi från start. SSK tappade och fick liksom börja om och veva igång det hela efter varje Lövenmål och till sist gick det bara inte längre. Gästerna vann och SSK är allt mer avsågad.

Den stora gåtan är ju dock – vad hände efter de där tre raka vinsterna runt jul? De som gav hopp, som visade att kraft och kompetens ändå fanns… men som sedan ersattes av elva förluster på de tolv senaste? 

Björklöven var för övrigt ett av lagen som besegrades under den där tre matchers vinstsviten, med 5-1 dessutom. Varför lyckades man inte bygga vidare på det som hände då?

Hur det än är… blir det kval så är det ju glädjande att Anton Holm och Johan Skinnars fick måljubla lite igen. Holm hade inte nätat sedan 9 januari (två mål borta mot Timrå) men gjorde nu 2-2, Skinnars hade å sin sida inte gjort mål sedan 3 december då han på hemmaplan satte en straff i spelet och reducerade nu mot Björklöven 3-4.

Målskyttar behöver ju självförtroende, för SSK:s skull hoppas jag att nyss nämnda duos dito är på väg upp.1 kommentar:

Simon P sa...

Björklöven var ju det klart bättre laget. Ssk i egen zon är nog bland de sämre jag sett.