fredag 10 februari 2017

”Vi kom till botten för vad som krävs för att vinna överhuvudtaget”

(Andreas fotad vid en annan match, då på Hovet. Foto Jesper Zerman/arkiv)

Vilken match det blev uppe i Örnsköldsvik mellan AIK och Modo! Efter en trevande första hände precis allt i andra och tredje: en inköpt Steen, fina mål, felaktigt bortdömt mål, en sinnesjukt bra räddning av Linus Lundin, heta känslor och roligt spel. Snacka om fredagsgodis.

Det där målet visade sig vara felaktigt bortdömt, det medgav domaren i C-mores sändning efter matchen.AIK tog till slut bonuspinnen (3-2) efter att Andreas Hjelm styrt in pucken. Läget skapades genom lite slalomkörning av Micke Lindqvist som avslutade raiden med ett smörpass till Hjelm som satte klubban till perfekt och styrde in pucken. Läckert!

Målet var Hjelms första för säsongen – men då ska man ha i minnet att AIK-backen bara spelat femton matcher då han ägnat större delen av säsongen åt rehab och att studera matcherna från läktaren. De lärdomar och insikter han fått av att se spelet uppifrån har han fört med ner på isen, vilket lyft en del detaljer.

Här är (ett långt men kul) snack med Hjelm om segermålet, Thelins bortdömda, vad AIK ändrat sedan de där 04 och 0-5-matcherna, ändringarna i försvarsspelet som gett mer kommando över spelet,  ändringarna i hur gruppen jobbar för varandra i stället för att var och en gräver ner sig när det går dåligt, hur det varit att sitta vid sidan, spel tre mot tre, Lundins fina facit senaste matcherna,  det här snacket som varit om Roger Melin, att Modo köpte in Oskar Steen i matchen… med mera! In och lyssna!


COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE  (ljud) och JESPER ZERMAN (foto)

Ett litet ps... jag säger i inslaget att LUndin har släppt in tre mål på fem matcher men tre mål på fyra matcher ska det vara såklart! (noll mål mot Vita Hästen, ett mål mot SSK, noll mål mot Björklöven , två mål mot Modo).  


Inga kommentarer: