lördag 4 februari 2017

Måltorkan fortsätter för SSK


Måns Lindbäck gjorde mål för andra matchen i rad, hans andra mål för säsongen. Men. Det räcker sällan med ett mål för att vinna i hockey och det gjorde det inte nu heller, mot Västervik som vann med 3-1,

SSK har ju bara gjort totalt tre mål senaste fem matcherna (!). 1-2 mot Västerås, 0-2 mot Pantern, 0-3 mot Tingsryd, 1-4 AIK och 1-3 Västervik nu. Och förlorat tio av de elva senste. Det behövs ingen raketforskare för att förstå varför lagen ovanför drar iväg och lämnar Södertälje på perrongen.


Att Anton Holm inte gjort mål på fem matcher är ju trist men ett helt lags målskytte ska ju inte hänga på en enda spelare. Eller en målvakt.

Frågan är ju om det inte finns mer kvalitet i laget än så här. Jag hävdar envist att det visst finns individuell skicklighet som är på en klart högre nivå än vad laget som helhet visat. Varför det inte går att få ut de skills som finns är ju något tränarteamet får fundera på.

Sedan spelar såklart det mentala roll och jag fortsätter med en dåres envishet hävda att SSK måste ställa om fokus nu. Inse att det är kvalspel som gäller. Sörj (men snabbt) det som inte blev, ställ om (helst redan igår) och blicka fram mot en andra säsong den här säsongen. Hitta nya mål, se kvalet som en möjlighet istället för en pina.

Dra i gång en positiv spiral och vem vet, kanske kan det ge så många poäng så det inte blir något kval. Men det viktigaste nu är inte att undvika kval, det är att få in en positiv känsla i laget som man kan bygga överlevnad på. Det viktigaste är ju trots allt att hålla sig kvar i serien, att vinna eller komma tvåa i kvalserien. Som sagt. Se det som en möjlighet. Nu.

Inga kommentarer: