tisdag 14 februari 2017

"När det är sex, sju minuter kvar så slutar vi spela"

 (Foto Johan Sahlén.)

Djurgården fick fart på offensiven. Då rasade det in mål bakåt i stället. En tidig 2-0-ledning blev 2-1, blev 2-2. DIF tog sedan ledningen tre gånger till. Brynäs kvitterade lika många gånger till. I förlängningen tog det ett snubbel så var allt över på sex sekunder.

Det är inte undra på att Djurgårdstränaren Robert Ohlsson såg ut att vilja gå upp i atomer när slutsignalen gick.


Att ta ledningen fyra gånger i en match och tappade den lika många måste svida värre än att få ett kilo klipulver ihällt i brallorna.

Vad ska man göra liksom?

 (Tvåmålsskytten Linus Johansson jublar efter 5-4 målet. Foto Johan Sahlén.)

Fem mål framåt! Äntligen för ett Djurgården som bara hade mäktat med ett mål per match i fyra av dem fem senaste matcherna. Men någon långvarig glädje hanns inte med. Brynäs satt fast som en utsvulten blodigel i hälarna på DIF efter varje tagen ledning och jobbade tillbaka till kvittering på kvittering och så snodde man som sagt fräckt den där bonuspinnen med sig också. Den som DIF hade behövt för att åtminstone ta sig upp på lika antal poäng som Luleå som just nu har sista play in platsen. 

Luleå har väldigt mycket bättre målskillnad också (minus femton jämfört med DIF:s minus 29) och faktum är att alla lag ovanför tian Luleå har sjukt mycket bättre målskillnad än DIF. Karlskrona står tex på plus femton dvs tabellnian har 44 måls bättre målskillnad!

Djurgården är med andra ord rökta om det blir en målskillnadsaffär i slutänden när play-inplatserna ska fördelas så poängen måste in. (ja mer än play in ska  nog fansen inte hoppas på, inte med den fortsatt snabbt rusande berg och dalbana till spel som DIF har)

Varför Djurgården har så svårt att hitta en hög lägstanivå i såväl offensiv som defensiv samtidigt i en match vet jag inte. Men ansvariga, dvs Joakim Eriksson, Tomas Johansson och hela tränarteamet har att fundera på.

Är det spelidén som inte håller? Är det truppen som inte kan leverera det spelidén kräver? Är det matchcoaching som brister? Träningarna? 

Något är det ju i alla fall. Med 42 spelade matcher så måste man ha ett spel som börjar sitta för att ta sig någonstans i ett slutspel. Nog för att ett lags spel är en ständigt pågående process men har man inte grunden så kan man inte heller bygga sitt hus. Och utan hus står man sig slätt när orkanen drar förbi...

 (Mikael Ahlén var inblandad i flera av DIF:s mål. Foto Johan Sahlén.)

DJURGÅRDEN-BRYNÄS 5-6 e förl (2-1, 2-3, 1-1, 0-1)

MATCHEN: MMM+  Ingen höjdare taktiskt men spänning in i det sista och många mål kan man ju inte klaga på.
MÅLVAKTERNA: Micke Tellqvist, DIF 78,57 % och Felix Sandström, Brynäs 85,71 %
PUBLIK:  6 013
DOMARE: Sören Persson och Daniel Winge

BÄST I DIF
MMM Linus Johansson, f
MM Calle Ridderwall, f
M Mikael Ahlén, f och Markus Ljungh, f

BÄST I BRYNÄS: Jesper Jensen, f och Ryan Gunderson, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.37) Linus Johansson (Calle Ridderwall, Mikael Ahlén)
2-0 (14.52) Mikael Ahlén (Linus Johansson, Calle Ridderwall)
2-1 (16.31) Kevin Clark (Jesper Jensen, Ryan Gunderson)

ANDRA PERIODEN
2-2 (03.30) Jesper Jensen (Oskar Lindblom, Kevin Clark)  Spel 5 mot 4
3-2 (04.34) Linus Hultström (Patrik Lundh, Matt Anderson)
3-3 (05.58) Oskar Lindblom (Jesper Jensen)
4-3 (10.08) Patrik Lundh (Linus Hultström, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4
4-4 (11.35) Samuel Asklöf (Ryan Gunderson, Linus Ölund)

TREDJE PERIODEN
5-4 (07.50) Linus Johansson (Marcus Högström, Calle Ridderwall)
5-5 (16.47) Lucas Carlsson (Jonathan Pudas, Jesper Jensen)

FÖRLÄNGNING
5-6 (00.06) Jesper Jensen

  (Fem mål framåt var såklart bra. Men. Det räckte inte  utan blev i stället sjätte raka förlusten för DIF.. Foto Johan Sahlén.)

Citatet
” Vi slutar spela och när man slutar spela, då ger man bort pucken till motståndarna och då ställer man sig still /---/ När det var sju minuter kvar av matchen sa jag till Musse i båset att precis DÄR slutar vi att spela. Och då blir det liksom läge, på läge, på läge för Brynäs. Tyvärr. Så vi måste ju spela hela resan ut och spela det spelet vi kan. För vi kan som inte flera spel, utan vi har ett spel och det måste vi spela hela vägen ut. Och det är väl det som retar mig mest, att när det är sex sju minuter kvar av matchen så slutar vi spela och tror att vi kan skjuta pucken och stå stilla och vinna en hockeymatch. Och det kommer inte att fungera”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson ger på presskonferensen sin syn på varför DIF så sällan lyckas hålla ut och avgöra till sig fördel i matcherna.) Inga kommentarer: