lördag 18 februari 2017

"Mål ganska snabbt - sedan flög vi på det"

(FOTO: skärmdump från Måns twitter.)

Jumbon mot tabelltvåan. Kan väl bara sluta på ett sätt? Definitivt inte. Efter seger mot Modo hemma i onsdags hade självförtroendet växt något hos SSK som åkte till BIK Karlskoga och inte bara vann, utan faktiskt körde över hemmalaget.

Anton Holm inledde med sitt 26:e mål för säsongen. Tjugosjätte!! I första perioden. 

I andra slog Adam Hansen till med sin första kasse för säsongen, Måns Lindbäck gjorde sitt femte mål på sex matcher, och Erik Ullman gjorde som Hansen. Första målet för säsongen

De tre målen kom inom loppet av 2.32 i mittenperioden. Henrik Nyberg avslutade den med SSK:s femte för kvällen.

Efter en reducering av Theo Lennström blev det alltså 5-2. Andra raka segern och åtta mål för SSK i de två senaste matcherna. Viktigt då det nu står så gott som klart att det blir kval neråt mot division ett lagen.

Västerås som är närmast ovanför strecket har 59 poäng, SSK har 44 och med sex matcher kvar måste SSK vinna samtliga samtidigt som Björklöven och Västerås måste förlora samtliga för att SSK ska ta sig om och även om det teoretiskt möjligt så kommer det mest inte att gå att ta sig om.

Det där har Måns Lindbäck redan greppat. Jag ringde just honom, 20-åringen med fem mål på sex senaste matcherna. Här är det snacket:


Copyright ljud: www.hockeymedmariehallman.se Bild:skärmdump från Måns twitter.

Inga kommentarer: